Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
NAR 

Malatya nar üretiminde söz sahibi olmak istiyor

DOĞANYOL İLÇESİ BAŞTA OLMAK ÜZERE, 120 DEKAR ALANDA YILDA YAKLAŞIK 170 TON NAR ÜRETİMİNİN GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ MALATYA'DA, MEYVECİLİK PROJESİ KAPSAMINDA NAR BAHÇELERİ KURULUYOR

MALATYA (A.A) - Yılda yaklaşık 170 ton narın üretildiği Malatya'da, daha kaliteli ve verimli üretim gerçekleştirilmesi için nar bahçeleri oluşturuluyor.
 
     Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hamit Aygül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte başta Doğanyol olmak üzere 120 dekar alanda yaklaşık 170 ton nar üretildiğini, bunun 68 tonunun ilçede gerçekleştirildiğini söyledi.
 
     Aygül, Doğanyol'da bahçe kenarları yerine, kapama bahçeler kurularak dikim yapılması halinde daha kaliteli ve ekonomik bir şekilde nar üretilmesinin mümkün olabileceğini belirterek, Meyvecilik Projesi kapsamında 39 örnek nar bahçesi oluşturulduğunu ifade etti.
 
     Narın meyve kalitesini olumsuz etkileyen kabuklarda çatlama sorununun iyi bir sulama programı ile önlenebileceğini vurgulayan Aygül, ayrıca meyvelerin açıkta bırakılması sonucu ortaya çıkan ağırlık kaybının uygun soğuk hava depolarıyla giderilebileceğini kaydetti.
 
     Narın iyi gelir getirmesi için doğru çeşitlerin dikiminin yapılması ve işleme tesisleri kurulması gerektiğini vurgulayan Aygül, şunları kaydetti:
 
     ''Doğanyol'da genellikle bahçe kenarlarına dikimi tercih edilen nar, artık kapama bahçeler şeklinde dikilerek ekonomik üretim sağlanmalıdır. Malatya Meyvecilik Projesi çerçevesinde, Doğanyol'da 39 adet örnek bahçe tesis edilmiştir. 2011 yılının sonbahar döneminde de 1 çiftçimiz 4 dekar alan için projeye başvuru yapmıştır. Çok fazla sayıda olmamakla birlikte kapama nar bahçesi olarak örnek teşkil etmesi bakımından, bu çalışma büyük önem taşımaktadır. Nar yetiştiriciliğine verdiğimiz destekle, Doğanyol ilçemizi önemli bir nar yetiştirme merkezi yapmayı amaçlıyoruz. Nar üretiminde Malatya söz sahibi olmak istiyor.''

Ekleme Tarihi
20.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya nar üretiminde söz sahibi olmak istiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız