Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Türkiye'de fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda duyarlılığın giderek arttığını söyledi. 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının "Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi" konulu 2011 yılı eylem planının değerlendirme toplantısı yapıldı. 
 
Vali Dursun Ali Şahin, toplahtıda yaptığı konuşmada, yıllar önce Hollanda'da bir televizyon kanalında Türkiye'de yapılan fındık işçiliğinde çocuk emeğinin sömürüldüğü yönündeki yayınından sonra konunun önem kazandığını ve önlenmesi yönünde çalışmalar yapılmaya başlandığını belirtti. 
 
Türkiye'de fındık tarımında çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda duyarlılığın giderek arttığını ifade eden Şahin, şöyle konuştu: 
"Hollanda televizyonun çocuk işçilere yönelik programı yayınlanana kadar Giresun'da 16 yaşından küçük işçiler için fiyat tespiti yapılıyordu. Artık böyle bir şey yok. Fındık işçilerinin barınması konusu İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları toplantısında gündeme gelmiştir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu işe önem vermiştir. 'Bu insanlara insancıl bir ortam hazırlayın' denilmesiyle de Giresun'da bir dizi çalışma yapılmıştı. 300 bin lira masrafla Tirebolu, Bulancak ve merkez ilçede barınma yerleri kurduk. İnsanlar burada sıcak su, tuvalet ve lavabo, oturma ve dinlenme yerleri, çamaşır makinesi gibi hizmetler almaya başladı." 
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sadettin Akyıl da bu konuda Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı'nın koordinatörlüğünde yapılan "Çocuklar Geleceğimizdir, Gülen Çocuk" projesinin, "Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi" konulu eylem planının örnek projesi olduğunu vurguladı. 
 
Akyıl, "Bu eylem planı sırasında özellikle fındık tarımının yoğun olduğu 5 kentte bakanlık olarak inceleme ziyaretlerinde bulunduk. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulları toplantılarına katıldık. Bu toplantılarda birtakım konulara dikkat edilmesini sağladık. Eylem planın uygulanması noktasında Giresun çok başarılı oldu. Giresun'da uygulamalar sadece bakanlığımızın değil, bu konuyu takip eden uluslararası kuruluşların da dikkatini çekti" diye konuştu. 
 
Konuşmaların ardından 2011 yılı eylem planı ve sonuçlarının sunumu yapıldı. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Fındık Tarımında Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız