Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
CEVİZ BAĞI, KAMAN 

CEVİZ BAĞI, KAMAN'IN İLK SERTİFİKALI ORGANİK ÜRÜN ÇİFTLİĞİ OLDU


KIRŞEHİR (İHA) - Kaman'da ilk organik ürün yetiştiriciliği sertifikası alan çiftlik, Yelek Kasabasından Özcan Kulaksız'a ait ceviz bağı organik ve doğal ürünler çiftliği oldu.
 
Yelek Kasabasında 105 dekarlık arazi üzerine kurulan ve 6. Kaman Ceviz Kültür ve Sanat Festivalinde en iyi ceviz bahçesi yarışmasında ikincilik ödülü alan bahçede 500 adet ceviz ve muhtelif meyve ağaçları ile üzüm bağları yer almakta.
 
2010 yılında ''Ceviz Bağı Organik ve Doğal Ürünler'' adı ile tescil ettirilen bahçede, Organik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu ''ORSER'' ile yapılan sözleşme ve Tarım Bakanlığı Organik Tarım Yönetmeliği çerçevesinde organik tarım uygulamalarına başlandı.
Bu yıl bahçede ürettikleri ceviz, badem, üzüm, elma, domates, yeşil fasulye, kuru fasulye, kavun ve karpuz'un söz konusu sertifikasyon kuruluşu tarafından G1 Ürün Statüsü ile sertifikalandırıldığı belirtildi. Ceviz Bağı'nın kurucusu Özcan Kulaksız ile Endüstri Mühendisi Yöneticisi Emrah Kulaksız, "Bilindiği gibi insanların beslenme ve yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmeleri için gerekli olan besin kaynaklarını tarımsal ürünlerin teşkil etmektedir. Dünya nüfusunun hızla artması ve gelişen teknoloji paralelinde daha fazla tüketim ihtiyacı duyulan tarımsal ürünlerin verimliliğini artırmak amacıyla çeşitli tarım ilaçları bilinçsiz ve kontrolsüz olarak aşırı bir şekilde kullanılmaktadır. Bu tarımsal ilaçlar ise insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler göstermektedir. Dünyada ve ülkemizde sağlıklı tarımsal ürün üretme yolunda iyi tarım veya organik tarım uygulamaları başlamış ve bu uygulamalar hızla yayılmaktadır. Bizde, böyle bir ortamda daha duyarlı ve sorumlu davranmak amacıyla Organik Tarıma geçerek sağlıklı tarımsal ürün yetiştirmeye karar verdik. Bu uygulamayı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.
 
Öte yandan, Ceviz Bağı Organik ve Doğal Ürünler Çiftliği sahipleri tarafından hazırlanan otantik ve doğal yapıya sahip stantta sertifikalı ürünlerin tanıtım ve pazarlaması gerçekleştirilirken; stant, ziyaretçiler ve dışarıdan gelen misafirler tarafından da çok ilgi gördü.

Ekleme Tarihi
21.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ceviz Baği, Kaman'in İlk Sertifikali Organik Ürün Çiftliği Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız