Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
KEÇİ 

Keçi Yetiştiricilerine Haksız Teşvik Davası

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yeştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, yönetim kurulu üyeleri ve birlik üyesi bazı besiciler hakkında, haksız teşvik aldıkları iddiasıyla 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
 
Bergama'dan bir yetiştiricinin ve Birlik Başkan vekili Mustafa Çakır'ın şikayetçi olması üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen kontrolör tarafından rapor hazırlandı. Savcı da bu rapora dayanarak iddianame hazırladı, ağır ceza mahkemesinde dava açtı. 
 
İzmir İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'nin 2005 yılından itibaren bütün genel kurul toplantılarını, hesap defterlerini ve üyelik kayıtlarını inceleyen kontrolörün hazırladığı rapordan alıntılar yaparak 30 sayfalık iddianame hazırlayan Cumhuriyet Savcısı, birlik yöneticilerinin, devlet tarafından yetiştiricilere ödenen ücretlerden haksız kesintiler yaptıklarını, mükerrer ödemeler aldıklarını, üye olmayanları üye gibi göstererek, devletten destek pirimi aldıklarını iddia etti. 
 
MERKEZDEN TAŞINDI 
 
İddianamede, Birliğin İzmir merkezli olmasına rağmen Seferihisar'a taşındığını, bu yolla Bergama, Çeşme, Menderes, Kınık, Ödemiş, Dikili, Aliağa, Menemen, Tire, Kiraz ve Torbalı ilçelerindeki üye yetiştiricilerin genel kurul toplantılarına katılamayacak şekilde mağdur edildiği de ileri sürüldü. Birlik yönetiminin değişik yıllarda, devlet tarafından yetiştirciyi teşvik etmek amacıyla yapılan destek ödemelerinden, haksız olarak, 1009 yetiştiriciye küpe, hizmet ve güçlendirme ödemesi yaptıkları ididasıyla devletten 814 bin TL destek ödemesi aldıkları ve bir kısmını üyelere verdiklerini ve geri kalan 452 bin TL'sini birlik hesabına aktardıkları iddia edildi. Ayrıca küpeleme masrafı olarak devletin verdiği desteğin haricinden üreticilerden, çoğunluğu makbuzsuz olarak ve belirlenemeyen miktarda, 'küpeleme parası' toplandığının da tespit edildiği belirtildi. Koşulları uymayan kişilerin de Birliğe üyelikleri yapılarak, devletten destek pirimi almalarının sağlandığı da önesürüldü. 
 
10 YILA KADAR HAPİS İSTENDİ 
 
Cumhuriyet Savcısı, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdiği iddianamenin sonunda, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer ve 6 yönetim kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında 'Dolandırıcılık ve görevi kötüye kullanmak' suçlarından 5 ile 10 yıl arasında değişen hapis cezaları istedi. Savcı, ayrıca Birlik yöneticilerinden, yetiştiricileri uğrattıkları zararların da yasal faiziyle birlikte tahsil edilmesini istedi. Davaya henüz başlanmadı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
22.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Keçi Yetiştiricilerine Haksız Teşvik Davası




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız