Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
kurbanlık,küçükbaş 

Manavgat'ta kurban satış ve kesim yerleri belirlendi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Kaymakam Emir Osman Bulgurlu başkanlığında toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurbanlık hayvan satış ve kesim yerlerini belirledi.
 
Buna göre, satışlar Çeltikçi köyü yol kavşağı ile Kavaklı mahallesindeki hayvan pazarında yapılacak. Çevre sağlığını korumaya yönelik ise kesimler ilçe merkezi, mezbahana, halk pazarı, eski balıkhane yeri, Uğur oto yıkama, Yunus Emre İlköğretim Okulu park yeri, çarşamba, perşembe ve cumartesi pazarlarında gerçekleştirilecek. 
 
Özel besihane ve kurban kesim satış yerlerinin müracaat etmeleri halinde kurban kesim yerinin belirleneceği ifade edildi. Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, kurbanlıkların Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından verilen Kurban Kesim Belgesi ile belediye tarafından izin verilmiş kişiler tarafından yapılacağını, kesim belgesi ve müsaade belgesi olmayanların kurban kesilmesine izin verilmeyeceğini kaydetti. 
 
    Belediye mezbahası ve diğer toplu kesim yerlerinde kesimlerin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından görevlendirilecek veteriner hekimler kontrolünde yapılacağını belirten Bulgurlu, kesimlerin Hayvan Hakları ihlaline fırsat verilmeden ve hayvanın strese girmemesi için planlı ve dikkatli bir şekilde yapılması özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti. 
 
    Bulgurlu, kurban kesim ücretlerinin piyasa şartları da dikkate alınarak büyükbaş hayvanlarda kesme, derisini yüzme ve kabaca parçalama dahil 120, küçükbaş hayvanlarda ise 25 lira olarak belirlendiğini ifade etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Manavgat'ta kurban satış ve kesim yerleri belirlendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız