Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tohumculuk Daire Başkanı Kaycıoğlu: Küme desteği vereceğiz


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tohumculuk Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu, küçük parsellerle bin dönümü bulan çiftçilere, ‘Küme’ adı altında yeni bir destek dağıtacaklarını söyledi.


Tüyap Fuarcılık'ın Adana’daki Tarım Fuarı'nı ziyaret eden Kaycıoğlu, Fidan Üreticileri Alt Birliği (FÜAB)’nin Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlediği ‘Sektörün karşılaştığı sorunlar’ konulu istişare toplantısına konuşmacı olarak katıldı. Beta Genel Müdürü ve FÜAB Başkan Vekili Gürsel Tanrıver’in sunumunu yaptığı toplantıda FÜAB Başkanı Hakkı Şafak Ses ile Ziraat Yüksek Mühendisi Handan Büyükdemirci de konuşmacı olarak yer aldı. Toplantıda çiftçilerin sorunlarını dinleyen Tohumculuk Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu, Çukurova’nın tarım alanında, önemli ekonomik gelişmeler kaydettiğini söyledi.

Önümüzdeki dönem fidancılık ve süs bitkileri acısından önemli bir yıl olacağını vurgulayan Kaycıoğlu, “Tarımda büyük ölçüde ilerleme kaydettik. Geleceğe dönük önemli çalışmalarımız var. Bunlardan bazıları bodur ve yarı bodura desteğimizin yanı sıra küçük parsellerle bin dönümü bulan çiftçilerimize milyonları bulan küme desteği vereceğiz. Bu tip yapılanmalar ve projelerle gidersek önümüz daha da açılacak. Çiftçimizin rahatı için ne gerekiyorsa el birliğiyle yapacağız." dedi.         

        FÜAB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses de üyelerinin güç birliği yapması gerektiğini hatırlattı. Ortak hareket etmeleri halinde açamayacakları kapının olmadığını belirten Ses, "Devlet, gelişmemiz büyümemiz için önümüzdeki tüm engelleri kaldırıyor. Bir bütün olmamız halinde Tarım Bakanlığımız tüm yetkileri bize sunuyor. Ne istiyorsak veriyor. Bu fırsattan faydalanmalıyız. Örgütlenerek talep ve isteklerimizi ortaya koymalıyız. Duyarsız olmayalım.” diye uyarıda bulundu.


Ziraat Yüksek Mühendisi Handan Büyükdemirci ise üreticinin yasa içerisinde izleyecekleri yolu ve dikkat edilmesi gereken hususları dile getirdi. Toplantı, çiftçilerin sorunlarını yetkililere anlatmasıyla son buldu. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tohumculuk Daire Başkanı Kaycıoğlu: Küme desteği vereceğiz




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız