Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Eylül 2025 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Buğday ekimi başladı 

Buğday ekimi başladı

EDİRNE ZİRAAT ODASI BAŞKANI CENGİZ YORULMAZ: -''BU YIL EDİRNE MERKEZ VE KÖYLERİNDE 400 BİN DÖNÜMLÜK BİR ALANDA EKİM YAPILACAK''

EDİRNE (A.A) - Edirne'de bu yıl 400 bin dönümlük bir alanda buğday ekimi yapılacağı bildirildi.
 
     Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Edirne merkez ve köylerinde buğday ekiminin başladığını belirtti.
 
     Geçen haftaki kar yağışı ve sağanak nedeniyle çiftçilerin yeni yeni ekim yapma fırsatı bulduklarını ifade eden Yorulmaz ''Geçen hafta kar ve yağmur nedeniyle tarlalar çok çamur olmuştu. Çiftçilerimiz yağışların kesilmesini bekledi. Birkaç günden beri havalar çok iyi gidiyor. Toprak ekime daha hazır hale geldi. Çiftçilerimiz buğday ekimine başladı. Bu yıl Edirne merkez ve köylerinde 400 bin dönümlük bir alanda ekim yapılacak''dedi.
    
     -''Edirne buğdayı piyasalarda aranan kalitede''
    
     Edirne buğdayının çok kaliteli olduğunu ve piyasalarda aranan bir buğday haline geldiğini anlatan Yorulmaz, ziraat odası olarak çiftçilere her türlü desteği verdiklerini söyledi.
     Çiftçilerin tek sıkıntısının girdi fiyatlarındaki artış olduğunu anlatan Yorulmaz,''Geçen seneye nazaran gübre yüzde 100 arttı, mazot 1 lira arttı. Fakat buğday fiyatların hemen hemen geçen seneye oranla aynı kaldı. Buda çiftçilerimizin üretimini olumsuz etkiliyor. Bazı çiftçilerimiz gübre çok pahalı olduğu için yeteri kadar gübre tedarik edemiyor. Buda buğdayda rekoltenin düşmesine neden oluyor'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
26.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Buğday ekimi başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız