Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Antbirlik, selden zarar gören pamuk üreticisinin mağduriyetini giderecek

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Antbirlik) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Aksu ve Serik’te 9 Ekim 2011 tarihinde şiddetli yağmur sonucu meydana gelen selde zarar gören pamuk üreticisinin mağduriyetini gidereceklerini bildirdi. 
 
    Selin, mal ve can kaybının yanı sıra tarım alanlarına da büyük hasar verdiğini belirten Balaban, “Özellikle pamuk tarlalarında yer yer yüzde 100’e varan oranda ciddi verim ve kalite kaybı yaşandı. Sel felaketinden zarar gören birlik ortağı pamuk üreticilerinin mağduriyetini gidermek için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi. 
 
Balaban, yaptığı yazılı açıklamada, bu kapsamda sel felaketinin hemen ardından, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse, milletvekilleri Hüseyin Samani ve Menderes Türel başta olmak üzere, bütün bölge milletvekilleri nezdinde selden dolayı oluşan tarımsal felaketin boyutları ve alınabilecek tedbirler konusunda gerekli girişimlerde bulunduklarını kaydetti. 
 
    Antbirlik olarak, mahsulü ciddi oranda zarar gören pamuk üreticisinin borç yükünü hafifletmek ve ödenebilir vadeye yaymak amacıyla gerekli çalışmaların yapıldığı bilgisini veren Balaban, şunları ifade etti:
 
    “Pamuk üreticilerimizin hasat döneminde yakalandıkları sel felaketinin yaralarını sarmak için çaba gösteriyoruz. Antalya'da pamuk üreticisi ortaklarımız ile Antbirlik arasındaki güzel ilişki, 1952 yılından beri devam ediyor. Bundan sonra da ‘et ile tırnak’ misali birbirinden ayrılmadan sürecek. Antbirlik, dün olduğu gibi bugünde üreticilerin sorunlarını yine üreticisi ile dayanışma içerisinde elbirliğiyle çözegelmiş yüce bir birlikteliğin eseridir. Bu nedenle Antbirlik'in ve pamuk üreticisinin bugüne kadar hiçbir zaman yanında olmayan çevrelerin birliğimize yol göstermesini samimi bulmadığımı belirtmek isterim. Her şahıs veya kurum kendi görev ve sorumluluk sahasında, kendi üyelerine veya üreticilerine kendi imkanlarıyla sağlayabileceği borç ödeme kolaylıklarını öncelikle değerlendirmelidir.” (CİHAN)

Ekleme Tarihi
27.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antbirlik, selden zarar gören pamuk üreticisinin mağduriyetini ...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız