Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

PAMUK TARLADA KALDI
 


MARDİN (İHA) - Mardin bölgesinde işçi bulamayan pamuk üreticisinin ürünü tarlada kaldı. Son yıllarda yaşanan işçi sıkıntısı nedeniyle pamuk üretiminin düştüğüne dikkat çeken çiftçiler, yüksek fiyata rağmen işçi bulamamaktan yakındı.
 
Derik ilçesinde dalında bulunan pamuğun yağışlardan dolayı büyük zarar gördüğü bildirildi. Derik'e bağlı Çatalca köyünde ikamet eden çiftçilerden H.Bişar Yavuz, 6-7 ay boyunca emek sarf ettikleri ürünün tarlada kalmasından dolayı büyük mağduriyet yaşadıklarını söyledi.
 
Pamuk üretiminin zor ve maliyetli olduğunu aktaran Yavuz, kilogramı 1 lira 40 kuruş olan pamuk için kilogram başına işçilere 45 kuruş vermelerine rağmen yine de işçi bulamadıklarını söyledi. Yavuz, "Maliyet ve zahmetine rağmen ürettiğimiz
pamuğumuz tarlada kaldı. İşçi bulamıyoruz. Tarlada kalan ürün dökülüp toprağa karışıyor, yağışlar nedeniyle kalitesi düşüyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Böyle giderse artık pamuk ekmeyeceğiz" şeklinde konuştu.
 
Çiftçilerden Bedirhan Çobanoğlu ise bölgenin tarım bölgesi olduğunu hatırlattı. Çobanoğlu, "Daha önce köyümüzde 600-700 dönüm pamuk ekiliyordu. Şimdi azaldı. Burada pamuk ve mısır ekiliyor. Böyle giderse pamuk ekimi kimse yapmaz. Herkes mısıra yönelir" ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
27.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pamuk Tarlada Kaldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız