Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
tütün 

Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı (1) 

EYLEM PLANI ÇERÇEVESİNDE, TÜTÜN VE TÜTÜN MAMULLERİ SEKTÖRÜNDE ELEKTRONİK FATURA VE ELEKTRONİK DEFTER UYGULAMASINA GEÇİLEREK, SEKTÖRÜN TAKİBİ SAĞLANACAK -TÜTÜN VE TÜTÜN MAMULLERİ KAÇAKÇILIĞI ORGANİZASYONLARI İLE İLGİLİ OLARAK, ORGANİZATÖRLER, FİNANSMAN KAYNAKLARI VE KULLANILAN PARAVAN ŞİRKETLERİN TESPİTİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK -YURT İÇİNE GİRİŞTE GÜMRÜKSÜZ SATIŞ MAĞAZALARINDA TÜTÜN VE TÜTÜN MAMULLERİNİN VERGİSİZ SATIŞI UYGULAMASI, MEVCUT ULUSAL VE ULUSLARARASI YÜKÜMLÜLÜKLER DİKKATE ALINARAK KADEMELİ OLARAK AZALTILACAK

ANKARA (A.A) - Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde, tütün ve tütün mamulleri sektöründe elektronik fatura ve elektronik defter uygulamasına geçilerek, sektörün takibi sağlanacak.
 
     Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı organizasyonları ile ilgili olarak, organizatörler, finansman kaynakları ve kullanılan paravan şirketlerin tespitine yönelik çalışmalar yapılacak.
 
     Yurt içine girişte gümrüksüz satış mağazalarında tütün ve tütün mamullerinin vergisiz satışı uygulaması, mevcut ulusal ve uluslararası yükümlülükler dikkate alınarak kademeli olarak azaltılacak.
 
     Yolcu beraberinde eşya muafiyeti kapsamında yurda sokulan tütün ve tütün mamullerine ilişkin muafiyet miktarları da kademeli olarak azaltılacak.
 
     Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının uluslararası bağlantıları tespit edilerek, ülkeye girişi esnasında yurt içinde dağıtımı yapılmadan toplu yakalamalara ağırlık verecek şekilde projeli çalışmalar gerçekleştirilmesi ve ülkeye girişinden hemen sonraki güzergah birimlerinin farkındalıklarının artırılması sağlanacak.
 
     Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığının terör örgütleri bağlantısına ve suçtan elde edilen gelirin, terör örgütlerinin finansmanında kullanımının ortaya çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapılacak.
 
     5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu gözden geçirilecek ve suçla mücadeleye katkı sağlayacak yasal düzenlemeler yapılacak.

     Bandrollü Ürün İzleme Sistemi'nin varsa aksayan yönleri tespit edilerek suçla mücadelede etkin kullanılması sağlanacak.

     Filtre, makaron ve sigara kağıdı üretimi, ithalatı ve ticaretiyle ilgili düzenlemeler yapılacak. Bu ürünlerin izlenmesi ve takibi amacıyla çalışmalar yapılacak. Komşu ülkelerden Türkiye'ye yönelik gerçekleştirilen tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı hakkında bilgi toplanması ve karşı ülkeler nezdinde engellenmesi amacıyla girişimlerde bulunulacak.

     (Sürecek)

Ekleme Tarihi
28.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tütün ve Tütün Mamulleri Kaçakçılığı ile Mücadele Eylem Planı (1)




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız