Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Şanlıurfa tarımın bilim merkezi olacak 

Şanlıurfa tarımın bilim merkezi olacak

Harran Üniversitesi bünyesinde Teknopark kuruluyor. Kurulacak Teknopark'ın bilimsel tarımın ilerlemesine büyük katkı sunması bekleniyor. Kurulum işlemleri tamamlanan Teknopark'ın yönetim kurulu ilk toplantısını yaptı.
 
Ağırlıklı olarak tarıma dayalı sanayi olmak üzere silah sanayi, uzay bilimleri, yenilenebilir enerji ve meteoroloji konularının yer alacağı Harran Üniversitesi bünyesindeki 'Şanlıurfa Teknoloji Bölgesi Kurucu ve İşletici AŞ'nin ortakları, Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi'nde ilk toplantısını yaptı. Toplantıda gelişim için bilimin önemine vurgu yapıldı.
 
Konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr İbrahim Halil Mutlu, bölgede kurulacak tarım ağırlıklı teknoparkın sulu tarım ile birlikte ortaya çıkan köklü sorunların üstesinden gelmek, tarımsal ürünleri bölgede sanayi ürünlerine dönüştürmek, biyoteknoloji-sulama teknolojisi-yenilenebilir enerji gibi konularda tarımsal teknolojiyi ön plana çıkarmak, yeni teknolojiler üretmek, yaptıkları çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde ilgililere aktarmak açısından son derece etkili olacağını söyledi.
 
Teknoparkla ilgili ilk toplantıyı yaptıklarını belirten Mutlu, "Şanlıurfa’ya önemli bir hizmeti getirdiğimize inanıyorum. Ortaklarımızla ilk toplantımızı yapıyoruz, kendilerine teşekkür ederken, işadamlarımızın da bu teknoparka iştirak etmelerini bekliyoruz.” dedi.
Harran Üniversitesi'nin gerek ilin gerekse bölgenin gelişmesi noktasında GAP’ın lokomotifi konumunda olduğunu aktaran Mutlu, Kurulan teknoparkın hayırlı olmasını diledi.
 
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, kurulacak olan teknoparkten umutlu olduğunu kaydederken, ortaklardan İbrahim Toru, teknoparka ciddi anlamda ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek kurulumda geç kalındığını anlattı. Türkiye Tohumculuk Enstitüsü Derneği adına toplantıya katılan yönetim kurulu üyesi Hamit Esin ise teknoparkın kurulmasını tohumun ülkede üretilmesi için büyük bir girişim olarak gördüğünü aktardı.
 
Teknopark için gerekli geniş bir arazinin Harran'da özel idare tarafından tahsis edileceği öğrenildi. Toplantıya kurucu ortaklardan Harran Üniversitesi Rektörlüğü adına Rektör Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, Ticaret ve Sanayi odası adına başkan Sabri Ertekin, Progen Tarım A.Ş adına Ali Özbuğday, Türkiye Tohumculuk Enstitüsü Derneği adına yönetim kurulu üyesi Hamit Esin, kanalurfa yönetim kurulu başkanı İbrahim Toru, Rektör yardımcısı Prof.Dr Ahmet Yılmaz, şirket müdürü Hasan Aydoğdu, yönetim kurulu başkanı Prof.Dr. Mehmet İriadam, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bülent Yeşilata, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Nacar, Öğretim Görevlisi Mehmet Tuncay katıldılar.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
29.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Şanlıurfa tarımın bilim merkezi olacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız