Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kadın Çiftçiler Sera Almak İçin Ter Döktü 

Kadın Çiftçiler Sera Almak İçin Ter Döktü
 
NEVŞEHİR (İHA) - Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" projesinde kadın çiftçiler sera almak için yarıştı.
 
Kırıkkale’ye bağlı köylerde örtü altı sebze yetiştiriciliğinin geliştirmesi, önemli oranda üretim elde edilmesi ve kırsal alanda alternatif bir gelir kaynağı oluşturması hedefleri doğrultusunda gerçekleştirilen ve Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği" projesinin yarışma sınavı Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapıldı. 
 
Gerçekleştirilen ve eğitimler sonrası başarılı bulunan 38 kadın çiftçinin yarıştığı sınav, Ahiler Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Birimi uzmanlarından Zekeriya Ay ve Kırıkkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri gözetiminde yapıldı. Kadın çiftçilerin yapılan sınavda oldukça başarılı oldukları gözlendi. Sınav Komisyonu değerlendirmeyi katılımcıların huzurunda yaparken başarılı olan adaylar arasından seçim yapmakta oldukça zorlandı. Aynı puana sahip adaylar ise kura ile belirlendi.
 
Kırıkkale iline bağlı Hasandede, Aşağı Mahmutlu ve Yukarı Mahmutlu Köylerindeki kadın çiftçilere proje kapsamında verilen eğitim sonucunda yapılan sınavda başarılı olan 20 kadın çiftçiye ücretsiz sera verilecek ve seraların kurulumu ücretsiz bir şekilde yapılacak. Proje kapsamında ücretsiz olarak verilecek seraların 10 tanesi Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından 10 tanesinin de Kırıkkale Valiliği tarafından karşılanacak.

Ekleme Tarihi
01.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kadın Çiftçiler Sera Almak İçin Ter Döktü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız