Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Adana'da Mısırda Erken Verim ve Rekolte Çalışması

Adana'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Avrupa Birliği (AB) ile ortak yürüttüğü "İstatistik Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında mısırda erken verim ve rekolta çalışmasına başlandığı bildirildi. 
 
Projenin bağımsız istatistik danışmanı Oğuzhan Akyıldırım, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, İmamoğlu ve Sarıçam ilçelerinde ikinci ürün Mısır ekimi yapılan köyler ile önceden belirlenen parsellerden erken verim ve rekolte tahmini için numuneler alındığını belirtti. 
 
Daha önce kullanılan verim ve rekolte tahminlerinin doğruluk oranının düşük olduğunu belirten Akyıldırım şunları söyledi: 
 
"AB ile ortak yürüttüğümüz bu projede Avusturyalı mühendis Josep Poeschl ve Sırbistanlı mühendis Predrak Canovic koordinatörlük yapıyor. Bu proje ile eskiden 'olsa olsa' dediğimiz, doğruluk oranı düşük verim ve rekolte tahmini yerine, uydudan aldığımız fotoğraflardan ürünün gerçek ekim alanını belirleyip daha sonra sahada o ürün için kullanılan uygun numune alım metoduyla elde edilen verileri hesaplayarak ürünün verimini tahmin ediyoruz. Böylelikle, o bölgede istenilen ürün için çok daha doğru verim ve rekolte tahmini yapma imkanı buluyoruz. Proje kapsamında bu yıl Konya'da buğdayda verim ve rekolte tahmini yaptık. Adana'da da birinci ürün mısırda verim ve rekolte tahmini çalışmalarını tamamladık. 
 
Akyıldırım, eski ve yeni teknik ekibe Adana'da düzenlediğimiz toplantıyla projeyi ve mısırda numune alımı ve verim hesaplama metotlarını da anlattıklarını kaydetti. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Adana'da Mısırda Erken Verim ve Rekolte Çalışması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız