Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kırşehir'den Van'a Patates

Kırşehir'in Mucur ilçesinde hasat edilen patatesler depremzedeler için Van'a gönderilecek. 
 
Mucur Kaymakamlığı ile Doğa Çevre ve Tarım Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği tarafından Mucur'da koordine edilen patates hasadına, Dernek Başkanı Nejdet Özbay ve Ahi Evran Üniversitesi Mucur Meslek Yüksek Okulu sekreteri Ünal Hendek ile öğretmenler ve eşleri katıldı. 
 
Organizasyon ile ilgili bilgi veren Özbay, yeni kurulmuş bir dernek olarak Van için bir şeyler yapmak istediklerini, Kaymakam Arif Yalçın'ın talimatıyla da bu yardım kampanyasına katıldıklarını anlattı. 
 
Budak köyünde tarla sahibi olan Derviş Yüksel'e ait tarladan patates topladıklarını ifade eden dernek başkanı Özbay, "Dernek üyeleri, eşim, arkadaşlarım ve eşleri ile birlikte patatesleri toplamaya başladık. Patatesleri kilo ile alarak da yardım yapabilirdik, burada bizim için emek vermek önemliydi. Ayrıca, Mucur yol boyunda bulunan Yılmaz Çağlayan, Çağlarlar, Yurttaşlar un fabrikaları sahipleri arkadaşlarımızla görüştük. Toplam 10 ton un ile Bademler içme suyu şirketinden 20 litrelik 100 adet damacana su, yaklaşık 500 kilogram patates ve 10 adet katalitik sobadan oluşan yardım paketleri Salı günü Van'a gönderilecek, umarım ufak bir yardımımız olur. Depremde hayatını kaybedenlere de Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" diye konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kırşehir'den Van'a Patates




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız