Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ÇAYYOLU'NDA 'ORGANİK' YAŞAM BAŞLADI
 
 


ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi tarafından Çayyolu'na açılan doğal ürün pazarından alışveriş yapan vatandaşlar, sebzeden meyveye, temizlik ürünlerinden bakliyata kadar çok sayıda ürünü gönül rahatlığıyla tüketme imkanı bulacak.
 
 
 
Pazarın açılış törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Başkan Yardımcıları Şenol Balaban, Erhan Aras, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Doktor Talat Şentürk, belediye meclis üyeleri, Çayyolu muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Yaşar, "Yenimahalleli hemşerilerimizin sağlığı bizim için önemlidir.
 
Genetiği değiştirilmiş ürünlerin insan sağlığına zararları ortaya çıktıkça doğal ürünlere
bir dönüş yaşanmaktadır. Biz de Yenimahalle Belediyesi olarak hemşerilerimizin de taleplerini göz önüne alarak doğal ürünler pazarı açmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz" dedi.
 
 
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şentürk de organik pazar açmalarından dolayı Başkan Yaşar ve ekibine teşekkür etti. Türkiye'de organik tarımın 1985 yılında yabancı ülkelerin isteği üzerine ihracat için yapıldığına dikkat çeken Şentürk, "Bugün Türkiye'de 42 bin 97 çiftçimiz 216 çeşit doğal ürün yetiştirmektedir. Tüketici bilinçlendikçe bu oran da giderek artmaktadır. Bu konudaki duyarlılığı nedeniyle Başkanımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.
 
Yaşar ve beraberindekiler pazarın açılışını yaptıktan sonra esnafı tek tek gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Vatandaşlar, yoğun ilgi gösterdikleri Yaşar'a organik pazar açması nedeniyle teşekkür ettiler. Her hafta pazar günleri hizmet verecek olan pazarın içinde kurulan Organik Tarım Birimi ise pazarın denetimini gerçekleştirecek. Birimde görevli olan doğal ürünler konusunda uzmanlaşmış üç mühendis hem pazarı denetleyecek hem de tüketicilere organik ürünler hakkında bilgi verecek. Birim aynı zamanda
Yenimahalle'de doğal ürün standı olan marketlerde de Zabıta Müdürlüğü ile birlikte çalışma yapacak.
 
Üretiminin hiçbir aşamasında kimyasal girdi kullanılmadan üretilen ürünler, organik pazarda, üretici ve tüketiciyi bir araya getirecek. Sertifikasız ürünlerin satışına izin verilmeyen pazarda, 200 stantta çok çeşitli ürünler satışa sunuluyor. Sebzeden meyveye, bakliyattan temizlik ürünlerine kadar çok sayıda ürünün bulunacağı pazara giren tüm ambalajlı ürünlerin üzerinde söz konusu ürünün organik olduğunu gösteren sertifika kuruluşu ile Tarım ve Köy işleri Bakanlığı'nın organik ürün logosu yer alıyor.
Açık olarak satılan ürünlerin de mutlaka sertifikası bulunuyor.
 
 
 

Ekleme Tarihi
02.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çayyolu'nda 'Organik' Yaşam Başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız