Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Zeytin üreticisi destek bekliyor
      
 
Antakya Tarım Platformu çalışma grubu üyesi zeytin yetiştiricisi Server Davut, zeytin üreticilerinin geçen yılın fiyatları ile ürünlerini sattıkları için mağdur olduklarını iddia etti.
 
Enerji başta olmak üzere tüm girdilerin yüzde 40 düzeyinde artığını aktaran Davut son beş yılda hükümetin verdiği teşvikler nedeniyle zeytin ağacı varlığının yüzde 50 arttığı, zeytin üretiminin var yıllarında 160-190 bin ton, yok yılında ise 50-60 bin ton civarında ürün alındığını belirterek, “Zeytin üretiminde var yok yılları arasında büyük uçurum vardır.
 
Bundan üreticiler olarak çok etkileniyoruz. Aralığın daraltılması için zeytin ağaçlarının bakımı, hasadın yeni tekniklerle yapılması yönünde üreticiler eğitilmelidirler” dedi.
 
Zeytincilikte yeni üretim tekniklerinin öğretilmesiyle girdi maliyetlerinin aşağı çekilmesiyle üreticilerin daha fazla kazanç sağlayacağına vurgu yapan Davut “Bu yıl zeytinlerimizi geçen yılın fiyatları ile satıyoruz.
 
Girdiler fiyatları tan tersi yüzde 40’tan fazla artmıştır. Bankadan aldığımız kredi borçlarını, kullandığımız motorinin bedelini ödemekte zorlanıyoruz. Hükümetten isteğimiz zeytinciliği yaptığı destekleri arttırmasıdır. Yeterli destek verilmezse üretimi sürdürmemiz mümkün değildir” dedi.
 
Davut ayrıca zeytin üretiminde bölgesel adaptasyonun önemli olduğunu belirterek, her bölgenin yüksek verimli çeşitlerinin seçilerek ıslah edilmesinin zeytinciliğin geliştirilmesinde önem arz ettiğini sözlerine ekledi.
 
 

Ekleme Tarihi
03.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytin üreticisi destek bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız