Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Kurban pazarlarında ilaçlama seferberliği başlatıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi oluşturduğu ilaçlama ekibi ile kurban satış ve kesim alanlarında ilaçlama çalışmaları başlattı.
 
220 kişilik ekip çalışmalarını bayramdan sonra da sürdürecek. Herhangi bir hastalık etmenine meydan verilmemesi için oluşturulan dev kadro ile kurban satışı ve kesimi yapılan alanlar da devamlı ilaçlanacak. 26 mobil, 15 araç üstü ile toplam 220 personelin görev yaptığı ilaçlama çalışmalarıyla hastalık riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor.
 
    Başkent’te yaz ayları boyunca sinek, sivrisinek ve her türlü haşere ile yoğun mücadele gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri, aralıksız sürdürdüğü çalışmaların Kurban Bayramı sonrasında da devam edecek. Sonbahar ve kış boyunca da devam edecek ilaçlama ile kent zararlıları olarak tanımlanan sinek, bit, hamamböceği, fare gibi taşıyıcıların insan sağlığını tehdit etmeyecek düzeyde tutulması ve bu taşıyıcılardan oluşabilecek bazı hastalıkların önlenmesi amaçlanıyor.
 
    UZMAN EKİPLERLE DEZENFEKTAN UYGULAMALARI 
 
    Büyükşehir Belediyesi, bayram süresince ve sonrasında herhangi bir hastalık etmenine meydan vermemek için yaptığı çalışmalarda ziraat mühendisi, kimyager, veteriner, sağlık memuru, çevre sağlığı teknisyenleri, bölge sorumluları ve 220 ilaçlama elemanından oluşan 26 mobil ekip,15 araç üstü ekip ve 5 şikayet değerlendirme ekibiyle görev yapıyor. 
 
    Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri ayrıca; yeşil alanlar, parklar ve bahçelerde, mücavir alan sınırlarındaki ilçelerin meydan, kaldırım, refüjlerindeki süs havuzu ve şelale sistemleri ile Başkent’in dört bir yanındaki hayvan besihaneleri, tavuk çiftlikleri ve gübrelikleri, çöp depolama alanları, açıktan akan kanallar, foseptikler, rögarlar, terk edilmiş binalar, mahallelerdeki kapalı ve açık pazar yerlerinde de koruyucu ilaç ve dezenfektan uygulamaları gerçekleştiriyor. 
 
    TARIM VE SAĞLIK İL MÜDÜRLÜKLERİYLE İŞBİRLİĞİ YAPILIYOR
 
    Yaya ekipleri ve araçlarla etkin bir mücadele yapan Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ortaklaşa yürütülen çalışmalarda Tarım İl Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğü başta olmak üzere, merkez ilçe belediyeleri ve mahalle muhtarlıklarıyla sürekli olarak koordinasyon sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi yürüttüğü etkin mücadele ile her türlü vektör zararlısının üreme ve barınma yerlerini sürekli kontrol altında tutuyor.
 
    İLAÇLAMA KONUSUNDA 24 SAAT DESTEK
 
    Haşereyle mücadele konusunda tam zamanlı hizmet verdiklerini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, “24 saat açık olan 384 66 10 – 384 66 11 – 384 66 12 numaralı telefonlarımıza vatandaşlardan şikâyet gelmesi halinde ekiplerimiz, rahatsızlık veren tüm kent zararlılarına karşı, hem ev hem de işyerlerinde derhal ilaçlama yapmaktadır.” dedi. 
 
    Hatice Akgül, Büyükşehir Belediyesi’nin kullandığı ilaçların sadece hedef haşereyi etkilediğini hatırlattı.
 
Belediye ekipleri, kış dönemi ilaçlama çalışmalarını, bölgelere ve hava koşullarına göre Mart ayı sonuna kadar devam eden periyotta sürdürecek.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kurban pazarlarında ilaçlama seferberliği başlatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız