Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mardin'de göletlere 25 bin sazan bırakıldı

MARDİN (A.A) - Mardin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Atatürk Barajı'ndan getirilen 25 bin yavru pullu sazanın, Derik ilçesinde bulunan Dumluca ve Şerefli baraj göllerine bırakıldığını bildirdi.

     Söğüt, yaptığı yazılı açıklamada, su ürünleri kaynaklarının rasyonel bir şekilde değerlendirilmesi ve avcılık yoluyla doğada meydana gelen tahribatın önlenmesi için bu tür çalışmaları hızlandırdıklarını belirtti.

     Yapılan bu çalışmayla göl ve akarsularında azalan balık kapasitesini artırarak yöre insanına katkı sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Söğüt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

     ''Sazan, çok özel şartlar aramaz, az oksijenli sularda bile yaşar. Yalnızca suyun kalitesi ile orantılı olarak etinin kalitesi de değişir. Sazan yapısı itibariyle bulanık, duru, göl veya göletler ile akarsularda bulunur. Sevdiği ortam yosunlu, dibi çamurlu ve sazlık ortamlardır. Ağzını çamurlu veya milli kuma sokarak yem arar, üstte bulduğu tohumları da ihmal etmez. Su sıcaklığı ve yem durumuna bağlı olarak hızlı büyüyen bir balık olması sayesinde yöre insanının et ihtiyacına da önemli bir katkı sağlayacaktır. Balıklandırılması yapılan göl ve akarsularımızın, sıvı ve katı evsel atıklardan korunarak temiz tutulabilmesi ve av sezonlarına uyulması için halkımızın daha duyarlı olmasını bekliyoruz.''

    

Ekleme Tarihi
06.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Mardin'de göletlere 25 bin sazan bırakıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız