Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Sera Ürünleri Denetleniyor


Antalya'nın Kumluca İlçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından sera ürünlerinden numuneler alınarak denetimlerin yapıldığı bildirildi.


Antalya'nın Kumluca İlçesinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından sera ürünlerinden numuneler alınarak denetimlerin yapıldığı bildirildi. 


Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdem Erman Aa muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezon ürünlerin piyasaya çıkmaya başlamasıyla birlikte Kumluca, Mavikent, Beykonak ve Adrasan toptancı halleriyle paketleme tesislerinden ürün numuneleri aldıklarını söyledi. 


Numune alımlarını toptancı hallerinde ve paketleme tesislerine ürün getiren çiftçiler nezaretinde sondajlama yöntemiyle gerçekleştirdiklerini belirten Erman, alınan numunelerin il kontrol laboratuvarında incelendiğini kaydetti. 


5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı Gıda ve Yem kanunu ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının kalıntı izleme programı çerçevesinde yaş meyve ve sebzelerden numune aldıklarını ifade eden Erman, 2011 yılı içerisinde yaklaşık 80 civarında ürün numunesi aldıklarını belirtti. Erman, "İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, Bakanlığımızın kalıntı izleme programı çerçevesinde 5996 sayılı kanun kapsamında yaş meyve ve sebzelerden numune almaktayız. Alınan numunelerin analizleri yapıldıktan sonra sonuçları değerlendiriliyor, standartlara göre işlemler yapılıyor" dedi. 


Erman, 2011 yılı başından bu yanan alınan numunelerde öneli bir olumsuzluğa rastlanmadığını, bunun da bölge çiftçisinin gerçekleştirdiği bilinçli ve doğal üretimden kaynaklandığını sözlerine ekledi. (AA)

Ekleme Tarihi
06.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sera Ürünleri Denetleniyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız