Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kurban bayramında balık satışları düştü 

İSTANBUL (CİHAN)- İstanbul'da, kurban bayramı nedeniyle balık satışları düştü. Vatandaşların kurban etine yönelmesiyle balık satışlarında büyük azalma olduğu belirtildi. Balıkçılar, balık fiyatlarının düşmesine rağmen bu durumun 10-15 gün daha süreceğini dile getirdi.
 
Kurban bayramı nedeniyle balık satışlarının büyük ölçüde azaldığı bildirildi. Kumkapı Balık Hali’nde satış yapan balıkçılar, Kurban bayramlarında bu duruma alıştıklarını söyledi. Vatandaşların kurban etine yönelmesi ve tatile çıkmalarının balık satışlarının düşmesine en büyük iki etken olarak gösterildi.

Balıkçı Şafak Gün, bayramda işlerin durgun olduğunu vatandaşın şimdi et tükettiğini söyledi. Gezmeyi bırakıp kimsenin aklına balığın gelmediğini belirten Gün, “Bayramın son gününden sonra belki düzelir işler. Gelen giden yok şu anda . Aslında balık da ucuz, fazla pahalı değil.” dedi. Balık fiyatlarının bayram nedeniyle mecburen ucuzladığını ifade eden Gün, şöyle konuştu: “Balığın üzerine 5 lira kar koyuyorsak 1 liraya düşürdük. Mecbur kaldık. Tek tük müşteri geliyor. Karı bayağı azalttık. İşçilerin parasını çıkaralım, mazot parasını çıkaralım, cebe para koyamıyoruz zaten.”
 
Bayram nedeniyle işlerin çok zayıf olduğunu dile getiren Bilal Patik ise “Bu durgunluk bayram öncesinden başladı. Ettir, tatildir zaten bundan sonra 15-20 gün daha sürer bu. İşler yarıdan fazla düştü. Biz biliyoruz bizim için normal bu, her sene her sene oluyor bu. Ona göre hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bu arada, her saat vatandaş yoğunluğu gözlenen balık halinde çok az sayıda müşteri olması dikkatlerden kaçmadı.


CİHAN

Ekleme Tarihi
08.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kurban bayramında balık satışları düştü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız