Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Karadenizli Balıktan Vazgeçemiyor

Balık halinde balıkhane işletmecisi olan Berati Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kıyı balıkçıları dahil olmak üzere büyük ve küçük teknelerin balık avına arefe gününden itibaren Bayram süresince ara verdiklerini, bu nedenle balıkçı manavlarında tezgahların boş kaldığını belirtti.
 
 
 
 
Gülizar Şenel - Kurban Bayramı'nda balık avlanmamasına rağmen Giresun'da vatandaşların balığa talebi devam edince, bazı balıkhaneler Bayram tatilinde buzluklarda saklanmış ve şoklanmış balık satış yapıyor

Balık halinde balıkhane işletmecisi olan Berati Başaran, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, kıyı balıkçıları dahil olmak üzere büyük ve küçük teknelerin balık avına arefe gününden itibaren Bayram süresince ara verdiklerini, bu nedenle balıkçı manavlarında tezgahların boş kaldığını belirtti.

Vatandaşlardan gelen talep üzerine bayramın birinci ve ikinci günü balıkhaneyi açtıklarını ifade eden Başaran, "Arefe günü avlanan balık çeşitlerinden dolaptan çıkararak satışa sunmaya başladık. Hem ilk, hem de ikinci gün kurban etlerine rağmen vatandaşın balığa olan talebi diğer zamanlarla aynı orantıda oldu. Bayram günlerinde yaklaşık bir ton balık satışı gerçekleştirdik. Şuan fırtınadan dolayı balıkçılar birkaç gün denize açılamaz. Fırtınanın bir süre devam edeceği tahmin ediliyor. Biz de bu kez şoklanmış balıkları satarak vatandaşın taleplerine cevap vereceğiz" dedi.

Başaran, balığın Karadeniz insanının sofrasının ayrılmaz bir parçası olduğunu anlatarak, "Sağlık açısından da son derece faydalı olan balık, Karadeniz insanının sofralarında ayrı bir yere sahiptir. Kurban olmasına rağmen vatandaşlarımızın tercihi kırmızı etten çok protein deposu balıktan yana olmaktadır. Bayram için memleketine gelen gurbetçilerimiz de balık hasretini bir bakıma gidermektedir. Bu da satıcılar olarak bizleri çok memnun etmektedir" diye konuştu.

Balıkçı manav ve tezgahlarında, Hamsi 3,50 lira, mezgit 10 lira, istavrit 5 lira, sargana 10 lira, palamut (tane) 3,5 ile 10 lira arasında, levrek ve çupra 17 lira, torik 50 lira ve eşkina ise 40 liradan satışı yapılıyor.(AA)
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Karadenizli Balıktan Vazgeçemiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız