Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bakan Eker, GDO'lu Ürünlerle ile İlgili İddiayı Yalanladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün bazı gazetelerde yer alan ve GDO'lu ürünlerle ilgili ABD'lilerin isteklerde bulunduğu iddialarına ilişkin haberleri yalanladı.
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün bazı gazetelerde yer alan ve GDO'lu ürünlerle ilgili ABD'lilerin isteklerde bulunduğu iddialarına ilişkin haberleri yalanladı. Eker, "Bakanlık olarak bizim bir toplantı ve müzakere yapmamız söz konusu değildir. Biz GDO'lu ürünler ile ilgili kanun çıkarttık, kimse bizden bu kanunu değiştirmemizi isteyemez. Böyle bir olay söz konusu değildir" dedi. 
 
Bayram ziyaretleri için Diyarbakır'ın Hani ilçesi ve köylerinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bugün bazı gazetelerde Türkiye ve Amerika'lı bürokratlar arasında GDO'lu ürünler ile ilgili yapılan ve 'Ahlaksız teklif' olarak değerlendirilen haberlerle ilgili DHA muhabirine açıklama yaptı. Bakan Eker, haberde adı geçen söz konusu görüşmenin nerde ve kimlerle yapıldığının belli olmadığını, böyle bir görüşmenin kendi Bakanlık bürokratları ile yapılmadığını ifade ederek, "Tarım Bakanlığı olarak böyle bir toplantıya katılmadık.
 
Bürokratlarımdan böyle bir toplantı ile ilgili bir bilgi almadım. Bizim böyle bir gündemimiz yoktur. Bu haberler doğru değildir" dedi. 
 
Bakan Eker, GDO'lu ürünler ile ilgili kanun çıkarttıklarını ve bu kanunun değiştirilmesini hiç kimsenin kendilerinden isteyemeyeceğini de belirterek, "Kimse bizden kanunu değiştirin diyemez. Böyle bir toplantının kimler arasında yapıldığını bilemem. Ama konu ile ilgili olan Bakanlığımız, böyle bir toplantının içinde yer almamıştır. Belki işadamları aralarında yaptığı konuşmalarda konu gündeme gelmiş olabilir. Ama, şunu net söylüyorum GDO'lu ürünler ile ilgili var olan kanunu değiştirmemizi kimse beklemesin" diye konuştu. 
 
Bugün bazı gazetelerde yer alan haberde, Türkiye'nin, incir, nar gibi meyvelerin ABD piyasasına taze olarak girebilmesi için, gümrüklerde gereken düzenlemenin yapılması talebine karşılık; ABD'nin, Türkiye'den genetiği değiştirilmiş ürünlerde yasaya aykırı davrananlara getirilen cezaların yenilenmesini istediği ileri sürülmüştü.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Bakan Eker, GDO'lu Ürünlerle ile İlgili İddiayı Yalanladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız