Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım Bakanlığı 2012'ye Yeni Bir Tanıtım Atağıyla Giriyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kamu ve özel televizyon kuruluşlarında güvenilir gıda, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında tüketicilerin doğru bir şekilde bilgilendirilmesine yönelik eğitici videolar yayınlayacak. 
 
Tarım Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Resmi Gazete'nin 2 Kasım 2011 tarihli mükerrer sayısında yayımlanan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye "yayın zorunluluğu"na ilişkin bir düzenleme eklendiği bildirildi.
 
Bu düzenlemeye göre Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu (TRT) ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolar, ayda en az 90 dakika gıda güvenliği, gıda güvenilirliği, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapacağı belirtilerek, bu yayınların, asgari 30 dakikasının 17.00-22.00 saatleri arasında olmak üzere, 08.00-22.00 diliminde gerçekleştirileceği vurgulandı.
 
Açıklamaya göre yayınların kopyaları her ay düzenli olarak Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna teslim edilecek ve söz konusu yayınlar için herhangi bir bedel ödenmeyecek. Öncelikli olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yayın Dairesi Başkanlığınca hazırlanan Alo 174 Gıda Hattı, bilinçli tüketici ve çocuklara yönelik süt, yumurta ve yoğurdu teşvik edici eğitici videolar ekranlarda dönmeye başlayacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım Bakanlığı 2012'ye Yeni Bir Tanıtım Atağıyla Giriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız