Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Elmadan Sirke ve Pekmez Üretecek Yatırımcı Aranıyor

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yılda 250 bin ton elma üretimi yapılan ilçede elmadan sirke ve pekmez üretimi yapacak yatırımcı arıyor.
 
 
 
 
 
Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yılda 250 bin ton elma üretimi yapılan ilçede elmadan sirke ve pekmez üretimi yapacak yatırımcı arıyor.

Özmeral, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de elma üretiminin yüzde 22'sini Isparta'da gerçekleştiğini, burada da en fazla üretimin Eğirdir ilçesinde yapıldığını belirtti. Eğirdir halkının büyük bir kısmının geçim kaynağını elmanın oluşturduğunu söyleyen Özmeral, elmanın sofralık ve meyve suyu şeklinde pazara sunulduğunu bildirdi.

Bu yıl elmanın 80 kuruş ile 1.30 liradan satıldığı anlatan Özmeral, üreticinin yüzünün güldüğünü kaydetti. Sonbaharda üretilen elmanın hepsinin aynı ay içinde satılmadığını, büyük bir kısmının soğuk hava depolarında muhafaza edildiğini dile getiren Özmeral, ilçede bulunan soğuk hava depolarının toplam kapasitesinin 150 bin ton civarında olduğunu söyledi.

Elmanın sadece sofralık ya da meyve suyu şeklinde satılmasını istemediklerini farklı üretimlerinin de oluşturulması gerektiğini ifade eden Özmeral, "Küçüklüğümüzde evlerde annelerimiz elmadan sirke ve pekmez üretirlerdi ve onları yerdik. Şimdi de bazı insanlar ev üretimi yapıyorlar ancak yatırım amaçlı yok. Oysaki elmanın sirkesi de pekmezi de güzel olur" diye konuştu.

İlçede meyve suyu işleten iki fabrikanın bulunduğunu ve bunlara pekmez ile sirke üretimi konusunda da fikir verdiklerini söyleyen Özmeral, ilçede elmadan sirke ve pekmez üretip satacak yatırımcı aradıklarını kaydetti.

Yatırımcıya belediye olarak gereken desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Özmeral, "Elmadan farklı bir sektör oluşmasını arzuluyoruz. Elma, sirke ve pekmez şeklinde de satılırsa ilçe ekonomisi daha da hareketlenecektir. Bizim görevimiz de ekonomik girdileri artırmak" dedi.(AA)
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Elmadan Sirke ve Pekmez Üretecek Yatırımcı Aranıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız