Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
galeta unu 

Galeta ununda rakip tanımıyor

İZMİR Çamdibi’nde 2006 yılında faaliyete geçen Galetaş Gıda, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında çağdaş üretim tekniklerini kullanarak üretimine devam ediyor. Kendi alanında sürekli araştırma ve geliştirme yaparak, üretim standartlarını yükselten firmanın hedefi, galeta unu (kaplama maddesi) sektöründe, kalitesiyle markalaşmak.
 
“Çalışanlara hizmet içi eğitim vererek, onları kalitenin muhafızları haline getiriyoruz” diyen şirket yöneticisi Ferzan Bener, ürünlerinin TSE 22000 Gıda Güvenliği belgesi ve Helal Sertifikası’na sahip olduğunu söyledi. 2010’un kendileri için gelişim yılı olduğunu kaydeden Bener, eksikliklerini giderme ve tamamlama fırsatı bulduklarını belirterek, “Galetaş, yerli ve kendi öz sermayesiyle yatırımlarını sürdüren bir firma. Devletin, bu tarz kuruluşlara ve üreticilere yönelik teşviklerini artırması gerektiğine inanıyoruz” dedi.
 
BİR UYARI
 
Bazı firmaların kaplama maddesini bayat ekmekten geri dönüşüm olarak yapması sektörde sıkıntı yaratıyor. Galetaş yetkilileri, “Geri dönüşüm mamülde gözle yapılan muayene ekmeğin içersinde oluşan mikrobiyolojik bozulmanın tespiti için yeterli değildir. Bu muayenede ekmeğin içi açılıp kontrol edilemediğinden gözle farkedilemeyen mikrobiyal bozulma sağlık açısından çok riskli. Geri dönüşüm ürün fazla yağ emer ve nihai üründe başka bir görüntü oluşturur. Geri dönüşüm mamülle kaplanan ürün fırınlama işleminden sonra koyu bir renk alır” dedi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Galeta ununda rakip tanımıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız