Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
süt 

Tire Süt, abone sistemini franchising ile büyütecek

İZMİR - Geçtiğimiz yıl Türkiye'nin ilk organik pastörize sütünü tüketiciyle buluşturan Tire Süt Kooperatifi'nin başlattığı Eve Süt Projesi büyük ilgi görüyor. Sütü,  abone olan tüketicinin ayağına kadar götüren kooperatif,  Tire'de 400 aboneye ulaştı. İzmir'de de projeye start veren kooperatif,  sütün dağıtımı konusunda Ege Üniversitesi öğrencilerine iş imkanı sağlayacak. Kooperatif, üretimini yaptıkları ürünlerin İzmir ve ülke genelinde satışını hızlandırmak ve tüketiciye aracısız olarak ürün sunabilmek için franchise sistemiyle satış mağazaları da oluşturacak. 
 
Süt tüketimini arttırmak adına başlattıkları  "Eve Süt Projesi"nin büyük ilgi gördüğünü belirten Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, Tire'de 400 aboneye ulaştıklarını, dağıtıma İzmir'de de başladıklarını bildirdi. Eskiyörük, sütün dağıtımı konusunda Ege Üniversitesi öğrencilerine ek gelir imkanı sağlayacaklarını belirterek, "Hipermarketler kazanacağına öğrenciler kazanacak. Süt tüketimini, gelişmiş ülkelerdeki düzeye ulaştırmak adına başlattığımız bu çalışma ile halkımızı süt içmeye teşvik edeceğiz. Bölgemizde üretilen sütü, motosikletli dağıtıcılarla market fiyatına kapıya teslim ediyoruz. Eve Süt Projesi'nin tüm yurda yayılıp, örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.
 
Son üç yıldır uyguladıkları Okul Sütü Projesi'nin bir sosyal sorumluluk çalışması olduğuna dikkat çeken Eskiyörük, bu projeyi Başbakan'ın gündemine kadar taşımayı başardıklarını, şimdi de Diyarbakır'da bu projenin uygulanacağını bildirdi. Eskiyörük, projenin örnek alınmasının sevindirici olduğunu ifade etti. İzmir Büyükşehir, Seferihisar ve Bergama Belediyeleri ile bugüne kadar uyguladıkları Okul Sütü Projesi'nde ilçe ekonomisine 8 milyon TL kazandırdıklarını belirten Eskiyörük, elde edilen bu kazancın doğrudan üreticilere yansıtıldığını bildirdi.
 
Hayata geçirdikleri projeler ve yatırımlarla Türk tarımına ışık tuttuklarını anlatan Eskiyörük, "Türk tarımının yol haritasını çizmeye çalışıyoruz" dedi. Eskiyörük, Tire Süt Kooperatifi'nin, 2011 yılı itibariyle, aktif bin 900 ortağı, 148 personeli, günde 150 ton süt toplama kapasitesi ve ortaklarına en iyi şekilde hizmet verebilmek amacıyla oluşturduğu makine parkı ile bölgenin ve Türkiye'nin en güçlü kooperatifi olma özelliğini de başardığının altını çizdi.
 
Satış mağazaları oluşturacağız
 
Üretimini yaptıkları ürünlerin İzmir ve ülke genelinde satışını hızlandırmak ve tüketiciye aracısız olarak ürün sunabilmek için franchise sistemiyle satış mağazaları oluşturmayı planladıklarını anlatan Eskiyörük, "Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünlerinin yeralacağı ilk satış mağazasını İzmir'de oluşturacağız. Bunun için öncelikle kendimiz yer arıyoruz. Bu konsepti oluşturduktan sonra bayilikler vereceğiz" dedi.
 
Kooperatiften bu yıl 3 milyon TL'lik yatırım
 
Türkiye'nin önde gelen markalarına kaliteli süt sağladıklarını vurgulayan Mahmut Eskiyörük, 2008'de hizmete açtıkları pastörize süt tesisini, 2011 yılında daha da büyüterek süt ve süt ürünleri işleme tesisine dönüştürdüklerini söyledi. Eskiyörük, bu tesisle pastörize sütün yanısıra beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri, ayran, tereyağı, yoğurt, lor üretimine başladıklarını belirterek, "Sofralara sağlıklı ve kaliteli ürün sunmayı hedefliyoruz. 2010 yılında organik pastörize sütü cam şişede tüketicisiyle buluşturduk. Bu yıl organik ürün yelpazemizi genişletmeyi planlıyoruz. Hizmete açtığımız yeni tesiste tüm süt ürünlerinin organik üretimine başlayacağız" bilgilerini verdi.
 
Süt ve süt ürünlerinin yanısıra et ve et ürünleri işleme tesisi'ni tamamladıklarını ve üretime geçtiklerini belirten Eskiyörük, bu yatırım için İzmir Kalkınma Ajansı'ndan 450 bin TL hibe aldıklarını, bir o kadar da kendi özkaynaklarıyla yatırım yaptıklarını dile getirdi. Eskiyörük, bu yıl 2 milyon TL'si özkaynaklarıyla olmak üzere toplam 3 milyon TL'lik yatırım yaptıklarını bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tire Süt, abone sistemini franchising ile büyütecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız