Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Radyo ve Televizyonlara gıda güvenliği ile ilgili yayın zorunluluğu 

Radyo ve Televizyonlara gıda güvenliği ile ilgili yayın zorunluluğu

Ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolara en az doksan dakika gıda güvenliği, gıda güvenirliliği, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapma zorunluluğu getirildi
 
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolara en az doksan dakika gıda güvenliği, gıda güvenirliliği, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapma zorunluluğu getirildi Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolara en az doksan dakika gıda güvenliği, gıda güvenirliliği, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapma zorunluluğu getirildi.
 
"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın teşkilat ve görevleri hakkında kanun hükmünde kararname ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun hükmünde kararname"de, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında, kanun hükmünde kararnameye ek madde Resmi Gazetede yayımlandı. Aynı kanun hükmündeki kararnamenin eki (I) sayılı listenin "B) Bölgesel Araştırma Enstitüleri" başlıklı bölümünün 2 nci sırası, "2. Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü-Konya" şeklinde değiştirildiği açıklandı.
 
-YAYIN ZORUNLULUĞU-
 
Türkiye Radyo-Televizyon Kurumu ile ulusal, bölgesel ve yerel yayın yapan özel televizyon kuruluşları ve radyolara, ayda en az doksan dakika gıda güvenliği, gıda güvenirliliği, bitki ve hayvan sağlığı ile toprak koruma konularında uyarıcı ve eğitici mahiyette yayınlar yapma zorunluluğu getirildi. Yapılan bu yayınların, en ez 30 dakikasının 17.00-22.00 saatleri arasında olmak üzere, 08.00-22.00 saatleri arasında yapılmasına ve yayınların kopyalarının her ay düzenli olarak Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na teslim edilmesine karar verildi. Bu saat dışında yapılan yayınların aylık 90 dakikalık süreye dahil edilmeyeceği bildirildi. Bu programların, Bakanlık, Sağlık Bakanlığı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu ile ilgili diğer kamu kurum ve kuruluşları ile bilimsel kuruluşlar, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları veya sivil toplum kuruluşları tarafından hazırlanmasına veya hazırlatılmasına kararlaştırıldı. Hazırlanan programların Bakanlık tarafından olumlu görüşü alındıktan sonra yayımlanacağı belirtildi. Bu madde kapsamında yapılan yayınlar için herhangi bir bedel ödenmeyeceği, yayınların denetiminin de Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından sağlanacağı aktarıldı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Radyo ve Televizyonlara gıda güvenliği ile ilgili yayın zorunluluğu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız