Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ardahan'da köylü saman kuyruğuna girdi, fiyatlar 5 kuruş zamlandı

  Ardahan’da etkili olan kar yağışı nedeniyle hayvanlarını beslemek için harekete geçen çiftçiler soluğu yem pazarında aldı. Besiciler, kar yağışı sebebiyle saman fiyatının 5 kuruş yükselmesine tepki gösterdi.
 
    Kurban Bayramı öncesi batı illerine kurbanlık hayvan götürüp satamadan geri dönen besicileri yem telaşı sardı. Kura Nehri kenarında Diyarbakır’dan gelen saman satıcıları 35 kuruşa sattıkları samanı kar yağışıyla birlikte 40 kuruşa çıkardı. Saman almak isteyen köylüler, bir anda samana 5 kuruş zam yapılmasına tepki gösterdi.
 
Karın yağmasıyla samanın da zamlandığını belirten Ahmet Demirci, 30 büyükbaş kurbanlığı İstanbul’a götürüp satamadan geri getirdiğini söyledi. Kar yağışıyla samanın bir anda 5 kuruş zamlandığını hatırlatan Demirci, kurbanlıkların Avrupa yakasına bırakılmamasını eleştirerek, bu yıl zarar ettiklerini dile getirdi. Geri getirdikleri kurbanlıklara bakmak zorunda olduğunu savunan Demirci, pahalı olmasına karşın saman almaktan başka çaresinin olmadığını kaydetti.
 
Diyarbakır’dan gelen saman satıcıları ise saman satmak için uzun yoldan geldiklerini, saman fiyatlarının 40 kuruşa satılmasının normal olduğunu söyledi. Bu yıl birçok besicinin kurbanını satamadan geri getirdiğini kaydeden satıcılar, bunun saman satışlarını olumlu yönde etkilediğini, şuan Ardahan’da samanı almak için köylülerin kuyruğa girdiğini vurguladı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
13.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ardahan'da köylü saman kuyruğuna girdi, fiyatlar 5 kuruş zamlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız