Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çukurova'daki sulama yatırımları

ADANA (A.A) - Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı, Adana, Hatay, Mersin ve Osmaniye'de yapımı tamamlanan sulama yatırımları hizmete girdi.

     DSİ Adana 6. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yaptığı 111 tesis arasında bulunan eserlerin Çukurova'ya önemli katkıları olacağını kaydetti.

     Sulama, taşkın önleyici ve hidro elektrik santrali yatırımlarının bölgede önemli bir boşluğu doldurduğunu bildiren yetkililer, şöyle devam etti:

     ''Yöre halkımızın hizmetine sunduğumuz Adana Aşağı Seyhan 4. Merhale 7YP1 Sahası Sulama Tesisleri 105 milyon liraya mal oldu. Bu tesisle 11 bin 373 hektar alan sulanabilecek. Adana'da açılışı yapılan diğer bir sulama tesisi ise Adana Aşağı Seyhan 4. Merhale 8 YP1 Sahası sulama tesisleri. Tesis 90 milyon liraya mal olurken, 11 bin 828 hektar alanın sulaması gerçekleştirilecek.

     Hatay merkez, 7 ilçe, ve 2 beldede ise 10 adet taşkın koruma tesisi yaptık. 11 milyon 972 bin liraya mal oldu. Mersin'de 3 ilçe ve 3 beldede yapılan taşkın koruma çalışması için ise 11 milyon 217 bin liraya harcandı. Ayrıca Adana Feke 2 Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES), Kozan HES, Menteş Regülatörü ve Santrali ile Sarıtepe HES'in yanı sıra Osmaniye'de de Sabuncusuyu 2 HES ve Yamaç HES de hizmete girdi.''


Ekleme Tarihi
15.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çukurova'daki sulama yatırımları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız