Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ENEZ'DEN ORTADOĞU'YA BALIK İHRACATI -ENEZ SU ÜRÜNLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI PINARCI: -''ENEZ'İN LAGÜN GÖLLERİNDEN VE DENİZDEN AVLANAN BALIKLAR BİR ARACI ŞİRKET KANALI İLE ORTADOĞU ÜLKELERİNE İHRAÇ EDİLİYOR'' 

EDİRNE (A.A) - Edirne'nin Enez ilçesindeki lagün göllerinden yakalanan balıkların, Ortadoğu'ya ihraç edildiği bildirildi.
 
     Enez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Yaşar Pınarcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıldan beri Enezli balıkçılara kiralanmayan lagün göllerinin yeniden kendilerine kiralanmasının ardından balıkçının ekmeğine kavuştuğunu söyledi.
 
     Daha önce balıkçılık mesleğini bırakan ve ekonomik sıkıntı yaşayan balıkçıların yeniden tekneleri ve ağlarının başına geçerek günde 1-2 ton arasında balık avladığını ifade eden Pınarcı, şunları kaydeti:

     ''Enez'de bulunan lagün gölleri yıllardan bu yana kooperatif tarafından kiralanıyordu. Son 5 yıldan bu yana da göllerde kiralama yapılmaması nedeni ile Enezli balıkçıların burada balık avlamaları mümkün olmamıştı.

     AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun girişimleri sonucu lagün golleri ve diğer göller yeniden tarafımıza kiralandı. Balıkçı yeniden ekmeğine kavuştu. Şimdi yüzümüz gülüyor. Şu anda 170 üyemiz balık avlıyor. Avlanan sazan, turna, sudak, levrek, çupra, yılan ve yayın balıklarını aracı bir şirket tarafından Ortadoğu ülkelerine ihraç edilmeye başlandı. Enez'de günde kooperatife 1-2 ton arası balık geliyor. Bu balıklarda az önce dediğim gibi Ortadoğu ülkelerine gönderiliyor.''


Ekleme Tarihi
18.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Enez'den Ortadoğu'ya balık ihracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız