Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarsus, pamuk üretiminde iddialı 

TARSUS (A.A) - Mersin'in Tarsus ilçesi Ticaret Borsası Başkanı Bekir Kaya, bu sezon 10 bin ton kütlü pamuk tescili yapıldığını söyledi.
 
     Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörede ekim alanlarının artmasıyla bu yıl Tarsus ve çevresinde yaklaşık 50 bin ton dolayında kütlü pamuk hasadının yapılmasının öngörüldüğünü, şu an düşük olan pamuk fiyatlarının önümüzdeki günlerde artış gösterebileceğini söyledi.

     Geçtiğimiz yıllarda ekim alanı oldukça azalan pamuğun bu yıl yaklaşık 100 bin dönümlük alana ekiminin yapıldığını anlatan Kaya, hasadı yapılan pamukların çırçır fabrikalarında işlendiğini kaydetti.
 
     Sezon başında kütlü pamuk fiyatlarının kilosunun 1.70 lira ile 1.80 lira civarında olduğunu kaydeden Bekir Kaya, ancak daha sonra fiyatlarda düşüş yaşandığına dikkati çekti.

     Fiyatlarda gerileme eğiliminin sürdüğünü dile getiren Kaya, şöyle devam etti:

     ''Yağmur yemiş bulunan pamuğun kilosu 1.30 lira, yağmur yememiş olan pamuklar ise 1.40 liradan satılıyor. İşlenmiş pamuk fiyatları ise sezona kilosu 3.90 liradan başladı. Fakat şu an 3.45 liraya kadar geriledi. Geçtiğimiz yıl işlenmiş pamuğun kilosu 7 TL dolayındaydı. Ancak geçen yıl ki fiyatlar görülmese de, fiyatların önümüzdeki günlerde 4-5 TL'ye kadar yükselmesini bekliyoruz.''

     Bu sezon Tarsus Ticaret Borsası'nda 10 bin ton kütlü pamuk tescilinin yapıldığını belirten Kaya, sezon sonuna kadar bu rakamın 50 bin tona ulaşmasını beklediklerini ifade ederek, ''Geçtiğimiz yıl sadece 8 bin ton kütlü pamuk tescili yapıldı. Geçmişteki gibi olmasa dahi, bugün gelinen nokta sevindiricidir'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
18.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarsus, pamuk üretiminde iddialı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız