Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fiskobirlik, Bartınlı Fındık Üreticilerine 330 Bin Lira Borçlu 

FİSKOBİRLİK, BARTINLI FINDIK ÜRETİCİLERİNE 330 BİN LİRA BORÇLU

BARTIN (İHA) - CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Fiskorbirlik'in Bartınlı çiftçilere borçlu olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi M. Rıza Yalçınkaya, Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar'a 2006 yılından alacağı bulunan Bartınlı fındıkçılara, üretici borçlarının ne zaman ve ne şekilde ödeneceğini sordu. Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Bartınlı 111 fındık üreticisine borçlu olunduğu bu miktarında yaklaşık 330 bin lira civarında olduğunu açıkladı.
 
Ellerinde hazır para olmaması nedeniyle Toprak Mahsulleri Ofisi'nden satın alınan fındığı yağ imalatında değerlendirip sattıktan sonra elde edilecek gelirle üretici borçlarının ödeneceğini belirten Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, konuyla ilişkin olarak Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu kararı CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya'ya yolladı. Kilosunu 1 lira 10 kuruştan satın alacağı 50 ton fındığı yağ haline getirip sattıktan sonra elde ettiği gelirle de üreticilerin borçlarını ödeyecek olan Fiskobirlik, bunun yanında satılacak fındık stokunun muhafazası amacıyla da (TMO) tarafından kiralanan depoların hem kira ücretlerini hem de güvenlik giderlerini tek başına eşit taksitler halinde ödeyecek.
 
Sadece fındık, kira ve koruma ücretleri 60 milyon liraya mal olurken, üreticiye 70 milyon lira civarında borcu olan Fiskobirlik'in bu uygulaması paralarını bekleyen fındık üreticilerini pek memnun etmedi.
Üreticiye 70 milyon lira civarında borcu olan Fiskobirlik, Toprak Mahsulleri Ofisi'nden ucuz fındık alacak, satacağı yağıyla da borç ödeyecek. Fiskobirlik, 55 milyon fındık parası ile 5 milyon kira ve koruma parası olmak üzere Toprak Mahsulleri Ofisi'ne ise tam 60 milyon lira ödeyecek.

Ekleme Tarihi
18.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fiskobirlik, Bartınlı Fındık Üreticilerine 330 Bin Lira Borçlu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız