Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Türkiye’nin Geleceği Kırsal Kalkınmada Saklı!
 
Kırsal bölgelerde yaşanan yoksullukla mücadele etmek ve oradaki insanların sesini duyurmak amacıyla 2008 yılında kırsal kalkınma alanında çalışmalara başlayan Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, 17 Kasım 2011 tarihinde Swissotel İstanbul’da gerçekleştirdiği “Kırsalda Umut Var: Kırsal Kalkınma Alanında Deneyimler ve Yeni Yaklaşımlar” konferansı ile kamu, özel sektör ve STK’ların önde gelen isimlerini buluşturdu.
 
Tüm gün süren konferansın açılışını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. M. Mehdi EKER ve Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Hüsnü M. ÖZYEĞİN birlikte yaptı.  SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem YILMAZ , Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil TİMURAY, Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem SANCAK  ve TEMA Vakfı Onursal Başkanı Nihat GÖKYİĞİT panellerde yer alan konuşmacılar arasındaydı.
 
 
 
Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, ülke gündemini kırsal kalkınmaya çekiyor
 
Kırsal yoksulluğun önüne geçmeyi amaçlayan Hüsnü M. Özyeğin Vakfı, konferans ile hem kırsal kalkınmaya yönelik tartışmaların yaşanacağı bir platform yaratmayı, hem de kırsal kalkınma konusunda politikaların oluşumuna ve gelişimine katkıda bulunmayı amaçladı. Zira Türkiye’de kalkınma çalışmaları son yıllara kadar daha çok kentlere odaklandı ve kırsal alanlar ihmal edildi. Aynı şekilde kırsal alanlardaki insanların iletişim kanallarından uzaklığı nedeniyle burada yaşanan yoksulluk ve yoksunluk yeterince kamuoyu gündemine gelemedi. Ancak son dönemde önemi yeniden keşfedilen kırsal kalkınmaya yönelik faaliyetlerde bir hareketlilik olduğu gözlemleniyor. Hüsnü M. Özyeğin Vakfı gibi ülke çapındaki belli başlı kurum ve kuruluşların gündemi kırsal kalkınmaya çekmesiyle yeni ve heyecan verici adımlar atılması bekleniyor.
 
 
 
Türkiye’nin geleceği masaya yatırıldı
 
“Kırsalda Umut Var: Kırsal Kalkınma Alanında Deneyimler ve Yeni Yaklaşımlar” konferansı, Kalkınma Bakanlığı’nın da kurulduğu bu yeni dönemde kırsaldaki kalkınma çalışmalarının nasıl olması gerektiğine dair bir tartışma ortamının yaratılmasını sağladı. Özel sektörün kırsal kalkınmadaki rolünü artırmanın yöntemlerinin belirlenmeye çalışıldığı konferansta, gıda güvenliği, açlık gibi kavramlar çerçevesinde Türkiye’nin geleceğinde kırın önemi de tartışıldı. Ülke geleceğine yönelik büyük önemi bulunan bu adımların yanı sıra konferansta kırsal yoksulların seslerini duyurabilecekleri mekanizmalar üzerinde de duruldu ve Türkiye’nin nasıl bir kalkınma stratejisi benimsenmesi gerektiğine dair bir tartışma ortamı yaratıldı.
 
 

Ekleme Tarihi
17.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye’nin Geleceği Kırsal Kalkınmada Saklı!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız