Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

TARİŞ ZEYTİNYAĞI 2011-2012 DÖNEMİ ALIM KAMPANYASINI BAŞLATTI -KÖRFEZ SIZMA ZEYTİNYAĞINDA LİTRE BAŞINA 5.90 LİRA, GÜNEY EGE SIZMA ZEYTİNYAĞINDA LİTRE BAŞINA 5 LİRA ÖN ÖDEME FİYATI BELİRLENDİ


İZMİR (A.A) - TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği, Ege Bölgesi'nde faaliyette bulunan 33 kooperatifi aracılığıyla zeytinyağı alım kampanyası başlattı.

     Körfez sızma zeytinyağına litre başına 5.90 lira, Güney Ege sızma zeytinyağına ise litre başına 5 lira ön ödeme fiyatı belirlendi.

     TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin, yazılı açıklamasında, alım politikalarında geçen yıl başlatılan ''değişken fiyat'' politikasının bu yıl da titizlikle uygulanacağını ve alımların peşin ödemelerle gerçekleşeceğini bildirdi.

     Birliğin uzun yıllar tek fiyat uygulamasıyla alım gerçekleştirdiğini anlatan Çetin, geçen yıl ilk kez uygulanan piyasa koşullarına göre değişen ''değişken fiyat'' uygulamasının başarılı sonuçlar verdiğini ve bu sezon da aynı esaslarla alımları yapacaklarını kaydetti.
     Çetin, piyasa ve piyasada oluşan fiyat ve diğer unsur değişimlerinin izlenerek, periyodik dönemlerle, piyasaya göre oluşan fiyatlarla alım yapılacağını ve bunun ortaklara doğrudan yansıtılacağını ifade etti.
 
     Çetin, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:
 
     ''Piyasaları büyük bir dikkatle izleyerek, yorumlayarak alımlarımızı sürdüreceğiz. Tek bir amacımız var dalgalı ve belirsiz olan zeytinyağı piyasasında ortaklarımızın haklarını ve dolayısıyla birliğimizin haklarını korumak. Bugün açıkladığımız Körfez sızma yemeklik 0.5 dizyeme kadar olan yemeklik yağlara 5.90 lira,
 
Güney Ege sızma yemeklik 0.5 dizyem yağlar için 5 lira ön ödeme fiyatı oluşturduk. Bu rakamlar, kesin fiyatlar olmamakla beraber, oluşacak piyasa fiyatı değerlendirilerek, artışlar da ortaklarımıza otomatik olarak yansıtılacaktır. Ön ödeme rakamlarımızın oluşması da bugünkü piyasa koşullarına göre belirlenmiştir.''
 
     Bu iş yılında zeytinini bağlı olduğu kooperatife ait zeytin sıkma tesisinde işleyip, elde ettiği zeytinyağını da yerinde teslim eden ortaklara litrede 0.15 lira işletme teşvik primi ödemesi yapılacağını belirten Çetin, kampanya süresince tüm ödemelerin Birlik kaynaklarıyla, peşin ödemelerle gerçekleştirileceğini ve kredi kullanılmayacağını da ifade etti.

Ekleme Tarihi
18.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TARİŞ Zeytinyağı 2011-2012 dönemi alım kampanyasını başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız