Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

TOHUMCULUK FUARI GÖZ DOLDURDU

ANKARA (İHA) - Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın desteğiyle Start Fuarcılık tarafından organize edilen Tohum Teknolojileri, Tohumculuk ve Fidancılık fuarının açılışı İstanbul CNR Fuar Merkezi'nde törenle gerçekleştirildi.
 
Açılış törenine TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden, Bitki Koruma Genel Müdürlüğü Tohumculuk Daire Başkanı Metin Kaycıoğlu, TÜRKTOB Yönetim Kurulu Hakkı Şafak Ses, TÜRKTOB'a bağlı alt birliklerin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, yurt dışından gelen konuklar ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Fuarın açılış töreninde, "İlkler her zaman zordur" diyen TÜRKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Şafak Ses, "İlkini geçen sene yaptığımız Tohum Teknolojileri Fuarının bu yıl ikincisinde yaş sebze ve meyveyi de ekleyerek bir zinciri tamamlamak istedik.
 
Her şeyin ilk zordur. İlk adımlar da zordur. Fakat burada önemli olan adımlarım büyüklüğü-küçüklüğü değil amacı ve hedefinin doğruluğudur. Biz Türkiye'nin artık sadece kendi sınırları içinde değil komşu ülkelerle birlikte büyük bir coğrafyanın merkezi olmanınötesinde olduğunu görerek klasik anlamda tarımın tüm alanlarını kapsayan geniş yelpazeli tarım fuarlarındansa ihtisaslaşmaya giden, daha çok spesifik bazı konuları ve başlıkları taşıyan fuarların olması gerektiğine inanmış, tohum ve tohumculukla ilgili fuarların bir özellik arz etmesini düşünerek bunu başlattık.
 
Bugün bu açılışımızda bu zincirin yaş sebze ve meyvenin katılımı ile bir doğru ufak adımı daha ilave ettik. Bakanlığımızın bu konudaki hassasiyetleri ve destekleri onların bu zamana kadar özelsektörün olmadığı günlerde özel sektörün fonksiyonlarını üstlenerek attıkları adımların ve halen de verdikleri desteklere de bir kez daha teşekkürle belirtmek isterim ki, bugüne kadar her zaman bakanlığımızın desteklerini ve onların daha önceki tecrübelerden elde ettikleri bilgileri aktarmadaki samimiyetlerini bizzat müşahede ettik. Bu fuarda da yine onların tecrübeleri ile beraber destekleri gözlerimizin önündedir. Tüm bakanlık yetkililerine ve Sayın Bakanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
 
Sel, açılışını yapılan fuarın bundan sonra istikrarlı bir şekilde devam edeceğini belirterek, "Ben burada ekonomik getirisini düşünmeksizin fedakarca bu fuara öncülük eden Start Fuarcılık'a da teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde hem ulusal hem uluslararası niteliği daha geniş fuarlarda buluşacağız. Sözlerimi tamamlarken artık bu topraklarda yaşayan insanların toprakla alın teri ile emekle buluşan insanların üzerlerinde ve omuzlarında bölgeleri ile ve uluslararası nitelikte insanlığın
sorumluluğunu da taşıdığı bilinci ile bundan sonraki çalışmalarını daha büyük bir şevkle, daha umutla yapacağına inanıyorum. Şimdiden yapacağımız tüm çalışmaların milletimize ve insanlığa ve komşularımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Konuşmaların ve plaketlerin sunulmasının ardından fuar alanına geçen davetliler daha sonra kurdele keserek fuarın açılışını gerçekletirdi. 120 firmanın katıldığı bildirilen fuarın 20 Kasım'a kadar gezilebileceği belirtildi.

Ekleme Tarihi
19.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tohumculuk Fuarı Göz Doldurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız