Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
	BESAŞ, yulaflı ve ruşeymli ekmek üretimine başladı 

BESAŞ, yulaflı ve ruşeymli ekmek üretimine başladı
 
      Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek Sanayi A.Ş (BESAŞ), ürün portföyüne yenilerini ekledi. BESAŞ, yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmeklerini de vatandaşların kullanımına sundu.
 
 
    Türkiye’nin üçüncü, Bursa’nın en büyük ekmek üretim tesisi olan BESAŞ, kaliteli ve ekonomik hizmet anlayışıyla çalışmalarına devam ederken, ürün yelpazesini de genişletiyor. BESAŞ’ın, ürün portföyüne yeni eklediği yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmekler Bursa halkının beğenisine sunuldu. Yulaflı ve tam tahıllı ekmek 400 gr olup 1 TL’den, ruşeymli ekmek ise 300 gr olup 75 kuruştan satışa sunulacak.
 
    BESAŞ Genel Müdürü Mustafa Bektaş, BESAŞ’ın günden güne yenilenen ekmek çeşitleriyle vatandaşların tek yönlü beslenmelerinin önüne geçerek sağlıklı bir yaşam sunmayı hedeflediğini söyledi. Yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmeklerin BESAŞ bayilerinden temin edilebileceğini kaydeden Bektaş, “BESAŞ olarak her zaman ‘tek kârımız, sağlığınız’ diyoruz ve bu yönde çalışmaya devam ediyoruz. Bir süredir denemelerini sürdürdüğümüz yeni ürünlerimizi artık vatandaşlarımızın da beğenisine sunuyoruz. Vatandaşlarımız da yine kaliteden ödün vermeden üretilen yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmeklerimizi güvenle tüketebilirler.” diye konuştu.
 
    BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan da francala ekmeğin yoğun bir şekilde tüketildiğini hatırlatarak, farklı tahıl gruplarından yapılan çeşit ekmeklerin de tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Ekmeğin yalnızca karın doyurmak için tüketilen bir gıda maddesi olmadığını söyleyen Bektaş ve Aydoğan, Türkiye’de fazla ekmek çeşidi olmadığına işaret ederek, BESAŞ olarak yeni ekmek çeşitleri üretme konusunda yoğun bir çaba içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.
 
    BESAŞ’ta yeni üretimine başlanan yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmeğin birçok faydası bulunuyor. Bütün çeşitlerin birer sağlık deposu olduğu BESAŞ’ta, günde 15 bin adet ekmek üretiliyor. Son dönemde önemi daha iyi anlaşılan, buğday tanesinin vitamin ve protein deposu embriyosu olan ruşeym zihinsel gelişimi artırıyor, hafızayı kuvvetlendiriyor, kandaki kolestrol düzeyini düşürüyor, kanın pıhtılaşmasını önlüyor, bağışıklık sistemini ve kasları güçlendiriyor, performans ve dayanıklılığı arttırıyor. Ruşeym, yüksek oranda yağ ve E vitamini içeriyor.
 
    Sindirim sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunan yulaflı ekmek ise kandaki şeker miktarını ve kolesterolü düşürüyor, troid bezinin düzenli çalışmasını sağlayıp, guatırı önlemeye yardımcı oluyor, sinir zayıflığı, stres ve uykusuzluğa iyi geliyor, kas ve kemikleri güçlendiriyor, dişleri koruyor, bedensel ve zihinsel yorgunluğu gideriyor.
 
    İçerisinde çavdar unu, yulaf unu, tam buğday unu, keten tohumu, ayçekirdeği içi, susam, haşhaş, yulaf ezmesi, çavdar ezmesi, mısır irmiği bulunan tam tahıllı ekmek ise kolesterolü düşürüyor, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu biliniyor. B2, B6, B12 ve C vitaminleri ile demir, kalsiyum, niasin, folik asit ve çinko içeriyor. Damar sertliğini önlemede etkili. Daha az enerji verirken daha fazla tokluk sağlıyor. Böylece günlük alınan enerji miktarını ve obezite oluşma riskini azaltıyor. Solunum yolu hastalıklarına karşı faydalı olmakla beraber nefes darlığı ve bronşite iyi geliyor, damar sertliğini gideriyor.
 
    Çeşit ekmeklerini Türk Gıda Kodeksi'ne uygun, ambalajlı olarak satışa sunan BESAŞ; francala, kepekli, ayçekirdekli, çavdarlı, tam buğday, roll, zeytinli, haşhaşlı, mısır, yulaflı, ruşeymli ve tam tahıllı ekmeğin yanı sıra yumurta, un, mantı, makarna, yufka, dilimlenmiş tost ekmeği gibi yan ürünlerini de firmaya duyulan güveni tamamlayacak şekilde Bursalıların beğenisine sunuyor.
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
20.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: BESAŞ, yulaflı ve ruşeymli ekmek üretimine başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız