Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Koyun yetiştiricileri, birliklerinin olağanüstü genel kurulunu protesto etti 

Koyun yetiştiricileri, birliklerinin olağanüstü genel kurulunu protesto etti 
 
Samsun’da Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Olağanüstü Genel Kurulu, üyeler tarafından protesto edildi. Birliğe asil üye olarak kabul edilmeyen bir grup üye, Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde koç köpek getirerek eylem yaptı. 
 
    Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin Olağanüstü Genel Kurul toplantısında bin 600 üyeden sadece 44’ünün asil üye olarak dikkate alınarak oy kullanması, bir grup birlik üyesinin tepkisine neden oldu. 
 
 
Toplantıyı protesto eden birlik üyeleri, Tarım İl Müdürlüğü bahçesinde koç, koyun ve köpeklerle eylem yaptı. Koyun yetiştiricileri, birliğe asıl üye yapılmamaları nedeniyle hayvan yetiştiriciliği desteklerinden tam olarak yararlanamadıklarını söyledi.
 
    Eylemciler adına bir açıklama yapan Veteriner Hekim M. Selim Özaydın, “Başkan yönetim kurulunda yaptığı değişiklik ile üyelerin eleştirilerinden kurtulmak, hesap vermemek ve üyelerinden kaçmak için bugüne kadar oy kullanma hakkına sahip olan ve oy kullanan bin 500’e yakın üyenin oy kullanma haklarını ellerinden almıştır. Başkanın kendi akrabalarından oluşan üye yapılanmasına giderek oluşturduğu yandaş üyeler ile olağanüstü genel kurul kararı almış ve kanun nizam tanımaz bir şekilde olağanüstü kurulu yapmaktadır.” dedi.
 
    Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Aydoğan ise Tarım ve Gıda Bakanlığı'nın yaptığı yeni uygulamalar doğrultusunda hayvan kütük kayıtlarını yapan 44 üyenin asil üye olarak kabul edildiğini ve diğer üyelerin bu eksikleri gidermesi halinde onların da asil üyeliklerinin onaylanacağını söyledi. 
 
    Yapılan Olağanüstü Genel Kurul'unun tüzük değişikliği nedeniyle zorunlu olarak yapılması gerektiğinden bunu gerçekleştirdiklerini belirten Ahmet Aydoğan, “Yaklaşık bin 600 üyemiz var. Üyelerimizin çoğunluğu durumu bildiği için toplantıya gelmedi fakat bazı üyelerimiz bilmelerine rağmen böyle bir eylemde bulundu.” iddiasında bulundu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Koyun yetiştiricileri, birliklerinin olağanüstü genel kurulunu protest




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız