Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 30 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Kocasının pişirdiği börekleri satıyor  

Kocasının pişirdiği börekleri satıyor -KOSGEB'in Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ne katılan ve aldığı eğitimin verdiği öz güvenle kendi işini kuran bir kadın, iş yerindeki imalathanede börek pişiren eşi ile dayanışma içerisinde çalışıyor 

 
 
 
 
MALATYA (A.A) - Yeter Erdine - Malatya'da girişimcilik eğitimi alan ve aldığı eğitimin verdiği öz güvenle kendi işini kuran bir kadın, eşinin yaptığı börekleri işletmesinde satarak evini geçindiriyor.

     Kurduğu iş yerinde, börek ve unlu mamuller ustası olan eşi Mustafa Görür (39) ile çalışan Cumhur Hatice Görür (38), iş hayatında eşi ile birlikte aile dayanışmasına güzel bir örnek sergiliyor. Eşinin işletmenin imalathanesinde yaptığı börek ve diğer unlu mamulleri satarak aile bütçesine katkı sağlayan Cumhur Hatice Görür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) uygulamalı girişimcilik eğitimine katıldığını söyledi.
 
     Geçen Mart ayında katıldığı eğitimde gelir-gider hesapları ile ilgili bilgilendirildiklerini anlatan Görür, eğitim sonunda sertifika aldığını ifade etti. Eğitimin ardından KOSGEB'in kursiyerlerden kendi işlerini kurmasını istediğini belirten Görür, ''(Herkes kendi işini kursun, biz yardımcı olacağız) dediler. Kendi işimi kurmak, bir işletmeyi idare etmek hayalimdi. KOSGEB'e de güvenerek bir börekçi dükkanı açtım. Eşim de börekçi ustası. Beraber çalışmaya karar verdik. Eşim imalathanede börek yapıyor, ben de dükkanda onun yaptığı börekleri satıyorum. Beraberce bu işi götürmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.
 
     Eşinin çocukluğundan bu yana börek ve unlu mamuller işinde çalıştığını ifade eden Görür, ''Daha önce Kocaeli'de yaşıyorduk. Eşim orada kardeşleri ile işlettikleri dükkanın imalathanesinde çalışıyordu. Ben Malatyalı olduğum için burayı tercih ettik'' dedi.
     Görür, 8 aydır açtıkları iş yerinde günde 4 tepsi su böreği, 3 tepsi Kürt böreği, bir tepsi Boşnak böreği, birer tepsi de kol böreği ve Kastamonu böreği sattıklarını ifade etti.

     Evlere servis yaptıklarını ifade eden Görür, ''Kadınlar altın günleri için siparişlerini bize veriyorlar.Su böreği ve kol böreğini tercih ediyorlar'' dedi.

     Görür, ''Malatya çevre yolundaki dükkanımıza 20 bin lira yatırım yaptık. Bunun için de kredi çektik'' ifadelerini kullandı.

     Eşinin tatlı, yaş pasta, kuru pasta yapmayı da bildiğine işaret eden Görür, işi büyüttüklerinde onu da yapacaklarını anlattı. Kocasının baklava da açtığını kaydeden Hatice Görür, ''Dini bayramlarda sipariş alıyoruz. Baklava yapıyoruz. Geçen Kurban Bayramı'nda 60 tepsi baklava siparişi aldık'' dedi.

     Kadınların bir işletmede yerinin önemli olduğunu anlatan Görür, hijyene çok önem verdiğini, ürünlerinde de birinci kalite un, yağ, kıyma ve peynir kullandığını aktardı.

    
     -Eşine girişimcilik eğitimi almasını tavsiye etti-

    
     Hatice Görür'ün eşi Mustafa Görür (39) ise, daha önce börek ustası olarak çeşitli iş yerlerinde işçi olarak düşük maaşla çalıştığını belirterek, şunları söyledi:

     ''Bir gün gazetede KOSGEB'in kendi işini kurmak isteyen girişimcilere eğitim ve ardından destek verdiğini okudum. Kadınların bu konularda pozitif ayrımcılık gördüğünü biliyorum. Eşime bu eğitimi almasını tavsiye ettim. Çünkü kadınlara bu durumlarda öncelik veriyorlar. Eşim ticaretten anlıyor ve cesaretlidir. Eşim gitti, eğitim aldı. Sonra burayı açtı. Ben imalathanedeki işleri yürütüyorum, o tezgahı yürütüyor.''

  

Ekleme Tarihi
21.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kocasının pişirdiği börekleri satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız