Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Fındık üreticisi Progida'yı Singapurlu OLAM Grubu aldı
        

     
 
 
 
Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden Progida'yı 38 milyon dolara satıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Singapur merkezli küresel tarımsal ürün ve gıda muhteviyatı imalatçısı OLAM International, Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden Progida'yı 38 milyon dolara satın aldı.

      Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Fındık İhracatçıları Birliği ve Fındık Tanıtım Grubu Başkanı Ufuk Özongun ve Pisanı&Rickertsen Hamburg ortaklığında kurulan ve yaklaşık 23 yıldır Türkiye'nin en büyük fındık üreticilerinden biri olan Progida'nın tamamı 38 milyon dolara OLAM International'e satıldı. Progida'nın yönetimini yine Ufuk Özongun ve Jony Fahje sürdürecek.

      OLAM International, bu yatırımı ile kabuklu meyveler alanında dünya çapında lider olma stratejisini hayata geçirmiş oldu. OLAM, endüstriyel dört önemli çerez kategorisinde (Kaju, badem, yerfıstığı ve fındık) güçlü bir pozisyona sahip tek küresel tedarikçi konumuna geçerek, Avrupa'da çikolata ve şekerleme alanında önemli bir içerik tedarikçisi haline geldi.

      Ufuk Özongun, söz konuşu satışın fındık sektörü adına oldukça önemli olduğunu kaydetti. ''Dünyanın bir numaralı fındık üreticisi ülkemizin bir firması olarak, böylesine büyük tedarikçilerin bünyesinde yer almamız, sektör adına mutluluk verici'' diyen Özongun, satış sonrası değişmeyen firma yönetiminin de bir avantaj olduğunu vurguladı.

      Satın almayla ilgili açıklama yapan OLAM Şirket Müdürü ve Kabuklu Meyveler Başkanı Ashok Krishen ise bu yatırım ile hem dünyanın en büyük fındık üreticisi olan Türkiye pazarına girmiş olduklarını, hem de kabuklu meyveler alanında en büyük küresel tedarikçilerden biri olduklarını belirterek, ''Progida'nın gücü ve deneyimleri bizim için büyük avantaj sağlayacak. OLAM, Progida'nın tedarik zinciri ve emtia yönetimi alanında daha büyük bir mali güce sahip olmasını da sağlayacaktır. Bu satın alma aynı zamanda müşterilerimize OLAM'ın kakao, şeker, palm ve süt ürünleri işlerindeki fırsatlarının paylaşımını da sunacaktır'' görüşünü dile getirdi.
      
     Progida ve OLAM
     
     Dünya çapındaki çikolata ve şekerleme üreticileri için önde gelen işlenmiş fındık üreticisi ve tedarikçilerinden biri olan Progida'nın, Giresun'da bir modern işleme fabrikası ve Ordu'da bir kırma fabrikası bulunuyor. Progida, iç fındık, natürel, beyazlatılmış, kavrulmuş ve kıyılmış fındık üretiminin yanı sıra fındık püresi ve fındık unu da üretiyor. Organik fındığı da işleme imkanına sahip olan Progida, yerel çerez segmentinde ''Fındıkçı'' markasıyla da yer alıyor.

      Küresel anlamda önemli bir entegre tedarik zinciri yöneticisi ve tarımsal ürün ile gıda muhteviyatı imalatçısı OLAM International ise 65 ülkede doğrudan 20 ürünü tedarik ederek bunları yaklaşık 12 bin müşteriye sunuyor.

      Pek çok ülkede doğrudan kaynak kullanarak çeşitli ürünlerinin imalatını yapan Şirket, kakao, kahve, badem, kaju, susam, pamuk, pirinç ile yün ürünleri de dahil pek çok işletmesinin çoğunda küresel liderlik pozisyonuna sahip.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fındık üreticisi Progida'yı Singapurlu OLAM Grubu aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız