Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Yeni doğan buzağılar, 20 gün içinde bildirilerek kayıt altına alınıyor

    Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, yeni doğan buzağıların 20 gün içinde kurumlarına bildirilmesi gerektiğini belirtti. 
 
    Manavgat Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Birol Tuncel, yetiştiricinin, yeni dünyaya gelen buzağı desteklemeden yararlanması ve küpe çalışması için 20 gün içinde kurumlarına bildirmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
 
    Yetiştiricin bildirmesi ile birlikte veteriner hekimlerin yeni doğan buzağılara küpeleme yaparak kayıt altına aldığını belirten Tuncel, Manavgat'ta kayıtlı 24 bin 602 büyükbaş hayvanın bulunduğunu söyledi. 2 yıl önce bu rakamın 18 bin 500 olduğunun altını çizen Tuncel, veteriner hekimlerin bildirimleri anında, değerlendirmeye alarak 78 köyde küpeleme çalışmasını kayıt altına aldığını kaydetti. Desteklemeler için buzağıların kısa sürede kayıt altına alınmasını önemli olduğunun altını çizen Tuncel, bu sürenin 20 gün olduğunu söyledi. 
 
    Tuncel, "Manavgat'ta yeni doğan buzağıların yetiştirici tarafından bildirilmesi ile birlikte kısa sürede kayıt altına alıyoruz. Küpeleme yapıyoruz. Yetiştiricilerimizden isteğimiz, buzağıları doğduktan kısa süre sonra kurumumuza bildirerek kayıt altına aldırmaları." diye konuştu. 
 
    Geçen yıl Manavgat'ta 12 bin 530 ton kırmızı et üretimi olduğunu belirten Tuncel, süt üretiminin ise 18 bin 626 ton olduğunu ifade etti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
22.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Yeni doğan buzağılar, 20 gün içinde bildirilerek kayıt altına alınıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız