Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

GÜNEYDOĞU ANADOLU HUBUBAT BAKLİYAT YAĞLI TOHUMLAR VE MAMULLERİ İHRACATÇILAR BİRLİĞİ BAŞKANI BATALLI: -''OCAK-EKİM DÖNEMİNDE, YAKLAŞIK 1,4 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİREN BİRLİĞİMİZ TÜM BİRLİKLERİ GERİDE BIRAKARAK BİRİNCİ SIRADA YER ALMIŞTIR''

GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Batallı, birliklerinin Ocak-Ekim 2011 döneminde 1,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini belirterek, ''birliklerinin tüm birlikleri geride bırakarak birinci sırada yer aldığını'' kaydetti.
 
     Batallı, yaptığı açıklamada, 2011 yılı 10 aylık verilere göre, hububat-bakliyat ihracatında en yüksek değerlere Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin ulaştığını ifade etti.
 
     İhracat alanında birçok sektörde liderlik koltuğuna oturan Gaziantep'in hububat ve bakliyat ihracatında da liderlik koltuğunu kimseye kaptırmadığını belirten Batallı, şunları kaydetti:
 
     ''Ocak-Ekim 2011 dönemi verilerine göre, hububat-bakliyat ihracatında en yüksek değerlere Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz ulaşmış durumdadır. Bu dönemde yaklaşık 1,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren birliğimiz, tüm birlikleri geride bırakarak birinci sırada yer almıştır. Birliğimizi, İstanbul ve Akdeniz ihracatçı birlikleri takip etmektedir.
 
     Bu dönemde en fazla ihraç ettiğimiz ürünler bitkisel yağlar, buğday unu, bisküvi-pasta, makarna ve kakaolu mamuller oldu. En çok ihracat yapılan ülkeler ise Irak, Sudi Arabistan, Suriye ve Libya. Ülkemiz ve bölgemiz kalkınmasında anahtar rol oynayan ihracatımızdaki bu yükseliş ilerleyen dönemler için umut vericidir. Dünya ekonomisinin içinde bulunduğu zor koşullar altında elde edilen bu başarı bölgemizin yarınlara daha güvenli bakmasını sağlamaktadır. Özellikle emek yoğun bir faaliyet alanı olan sektörümüz ihracatındaki başarılar bölge istihdamına da katkı sağlayarak gerçek anlamda bir kalkınmanın yolunu açmış olmaktadır.''

Ekleme Tarihi
24.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: GAİB, Yaklaşık 1,4 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız