Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
SETBİR 

Et ve süt sektörü'nün paydaşları Konya'da buluştu -SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Yörük: ''SETBİR olarak tarım ve hayvancılık potansiyeliyle ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması yolunda her türlü görev ve sorumluluğa hazırız'' 

KONYA (A.A) - Türkiye Süt, Et, Gıda Sanayicileri Ve Üreticileri Birliği (SETBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yörük, birlik olarak tarım ve hayvancılık potansiyeliyle, ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması yolunda her türlü görev ve sorumluluğa hazır olduklarını söyledi.

     Yörük, Konya Hilton Garden Inn Otel'de düzenlenen ''Et ve Süt Sektörü'' toplantısında, eski başkan Ali Güler'in rahatsızlığı nedeniyle Yönetim Kurulu kararıyla başkanlığa seçildiğini belirtti. 
 
     SETBİR'in her zaman olduğu gibi gelecek dönemde de sanayicinin, üreticinin, tüketicinin, çiftçinin ve sektörde alın teri döken herkesin yanında olacağını ifade eden Yörük, et ve süt sektörünün haklarını savunan çatı kuruluş olmaya devam edeceklerini bildirdi.

     Kuruluşun uluslararası camiada edindiği tecrübe ve saygınlıkla sektörün ihtiyaçlar için çalıştığını vurgulayan Yörük, şunları kaydetti:

     ''Bizler, hayvancılık sektörünün tüm katma değer yaratıcılarının ve tüketicilerinin Türkiye'de ve dünyadaki sesi olarak çalışmaktayız. Sektörün sorunlarının çözümüne yönelik birikimlerimiz var. Biz SETBİR olarak kişisel sorunlardan ziyade bölgesel ve ekonomik sorunların çözümüne öncelik veriyoruz. Hep söylediğimiz gibi içinde bulunduğumuz bölge dünyanın kalbinin düzenli atabilmesi teklememesi için hayati önem taşımaktadır. Bölgedeki en girişimci en dinamik ülke Türkiye'dir. O nedenle siyasilerimiz sık sık 'Türkiye bölgesel değil küresel göç olacaktır' söylemini dile getiriyor. Başkaları istediği için değil, kendimiz ve ülkemiz için çalışmalıyız.''

     Yörük, bilim ve teknik alanındaki ilerlemenin eğitim ve Ar-Ge'ye kaynak aktararak sadece tüketimi değil, üretimi de hızla artan bir toplum olunması gerektiğini dile getirdi.

     Farklılıkları öne çıkarmak yerine bütün düşünerek hareket edilmesi gerektiğine dikkati çeken Yörük, ''İçeride mutluluğu ve istikrarı yakaladığımız an küresel güç olmak için atacağımız adımlar ve izleyeceğimiz politika anlamlı olacaktır. SETBİR olarak tarım ve hayvancılık potansiyeliyle ülke ekonomisinin büyümesi ve kalkınması yolunda her türlü görev ve sorumluluğa hazırız. Hep birlikte çalışarak ortak bir akıl oluşturarak Türk halkının hak ettiği eseri ortaya çıkaracağız'' diye konuştu.

     Toplantıya, SETBİR yönetim kurulu üyeleri, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Alparslan, süt ve et birlikleri yöneticileri ile sektör paydaşları katıldı.


Ekleme Tarihi
25.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Et ve süt sektörü'nün paydaşları Konya'da buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız