Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Edremit Ziraat Odası: Bölge zeytincisi zor durumda 

Edremit Ziraat Odası: Bölge zeytincisi zor durumda

BALIKESİR (CİHAN)- Edremit Ziraat Odası (EZO) yöneticileri, yaklaşık 10 gündür köyleri gezerek, zeytin üreticilerinin problemlerini yerinde görüp dinliyor. Bu yıl zeytinde sıkıntının büyük olduğunu söyleyen oda yetkilileri, üreticilerin acilen desteklenmesi gerektiğini ifade ediyor.
 
EZO Muhasip Üyesi Yılmaz Diker, 2011 yılının, zeytin üreticisi için karabasan gibi göründüğünü belirterek, “Mayıstaki çiçeklenme zamanında görülen olumsuz hava şartlarından dolayı Edremit Körfezi'nde rekolte azlığı yaşanmıştı. Şimdi de havaların kurak gitmesi ve devamlı poyraz esmesi, rekolteyi iyice azalttı. Ayrıca zeytinin büyümesi ve erken kararması sebebiyle yeşil zeytin rekoltesi önemli ölçüde etkilenecek." dedi. Oda olarak 10 gündür her akşam yönetim kurulundan ve köylü üyelerden Ziraat Mühendisi İnanç Cam’la birlikte bir köye gittiklerini aktaran Diker, " Üreticinin ağzını bıçak açmıyor. Böyle bir sıkıntıyı uzun zamandan beri görmediklerini ifade ediyorlar. Akşamüzerleri zeytin tayfalarının eve dönüş görüntülerine bu yıl rastlayamıyoruz.
 
Toplanacak kadar zeytin bulunmadığı için tayfalar bile oluşturulmuyor. Bu üreticilerin elinden tutulması, konunun bakanlık nezdinde ele alınması gerekiyor. Deprem, yangın ve sel nasıl doğal afet olarak görülüyorsa verimsizlik sebebi de doğal afettir. Gerekirse zeytinyağı destekleme primlerinde artışa gidilebilir. Bu bir tarım sorunudur ve tüm tarım yetkililerini ilgilendirir.” şeklinde konuştu.

Ekleme Tarihi
25.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Edremit Ziraat Odası: Bölge zeytincisi zor durumda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız