Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Tekfen, Faslı OCP ile gübre fabrikası kuruyor 

Tekfen Holding’in Tarımsal Sanayi Gurubu iştiraklerinden Toros Tarım, dünya fosfat ihracatının yüzde 30’unu gerçekleştiren Fas’ın en büyük devlet kuruluşu OCP (Office Chérifien des Phosphates SA) ile Türkiye’de ortak bir şirket kurmak üzere sözleşme imzaladı. Anlaşma kapsamında sermayesinin yüzde 70’i OCP’ye, yüzde 30’u Toros Tarım’a ait olacak Black Sea Gübre Ticaret AŞ, Toros Tarım Samsun tesislerinde üretilecek fosfatlı gübreleri Karadeniz, Balkan ve Orta Asya ülkelerine pazarlayacak. 
 
Toros Tarım Yönetim Kurulu Başkanı ve Tekfen Tarımsal Sanayi Grubu CEO'su Esin Mete, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaklığın kurulmasının sektöre ayrı bir dinamizm katacağını belirtti. Mete şöyle konuştu: 
 
“Toros Tarım olarak, küresel gübre piyasasında bölgesel stratejik ortaklıkla büyüme hedefiyle büyümeyi planlıyoruz. Bu çerçevede sektörün önemli oyuncularından OCP ile imzaladığımız ortaklık anlaşması hedeflerimize ulaşmamız konusunda büyük avantaj sağlayacaktır. Geçtiğimiz 30 yıl içinde hayallerimizi aşmayı başardık. Gelecek 30 yılda da hayallerimize sığdırmakta zorlandığımız başarılara imza atmayı hedefliyoruz.” 
 
 
 
OCP’nin Ticaretten Sorumlu Başlan Yardımcısı Mhamed Ibnabdeljalil de Toros Tarım ile 30 yıldır karşılıklı güvene dayalı bir ticari işbirliklerini olduklarını vurgulayarak, kurulan yeni şirket ile bu işbirliğinin daha ileriye taşınacağına inandığını belirti. Ibnabdeljalil, “Bu ortak girişim, OCP’nin büyüyen pazarlarda varlığını güçlendirme stratejisine paralel olarak, müşterilerimize daha yakın bir noktadan hizmet vererek, bu pazarları daha iyi tanıma ve büyümelerinde aktif rol alma imkânı sunacaktır.” dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
26.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tekfen, Faslı OCP ile gübre fabrikası kuruyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız