Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 12 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmarabirlik'ten yağlık zeytine 35 kuruş destek

BURSA (A.A) - Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), hava koşulları yüzünden kararmadan buruşan ve yağlık vasfına dönüşen zeytine 35 kuruş destek vereceğini açıkladı.

     Marmarabirlik Ortak Yardımlaşma Fonu'ndan karşılanmak üzere kiloda 35 kuruşluk destekleme kararıyla, daha önce 90 kuruş olarak belirlenen yağlık zeytinin fiyatı 1.25 liraya çıkarıldı.

     Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, yazılı açıklamasında, iklim koşulları sebebiyle hasat süresi geciken ürünün sofralık vasfını yitirdiğini ve kalite kaybına uğradığını, dolayısıyla yağlık olarak değerlendirilmesinden başka çare kalmadığını belirtti.

     Asa, birlik yönetimi olarak bu duruma duyarsız kalmadıklarını, birliğin tüm imkanlarını seferber ederek yağlık grubuna giren zeytine 35 kuruş destekleme yapacaklarını kaydederek, yağlık zeytine yapılan desteğin kesinlikle fiyat farkı olmadığını, ürünün uğradığı değer kaybının kısmen de olsa azaltılmasına yönelik alınan bir karar olduğunu vurguladı.

     Ayrıca, bölgedeki rekoltenin ağırlıklı olduğu 300-460 dane aralığındaki zeytinlerin avans fiyatına da olumsuz iklim koşullarının etkisiyle 10-15 kuruş arasında ilave yapıldığını bildiren Asa, şunları kaydetti:

     ''Ürün alımlarının başladığı 17 Kasım 2011 tarihinde açıklanan ödeme planı da ortaklar lehine revize edilerek, ödeme tarihleri açıklanandan 3 gün öne çekilmiştir. Bu uygulamaların Marmarabirlik'e zarar vermeden tüm olanaklar seferber edilerek ortak üreticilerin mağduriyetini önlemek amacıyla yapılmış olduğunu bir kez daha belirtmek isteriz.''

  

Ekleme Tarihi
26.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Marmarabirlik'ten yağlık zeytine 35 kuruş destek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız