Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

İnek tek seferde dördüz doğurdu
 
 
 
 

AYDIN (CİHAN)- Aydın’ın Nazilli ilçesine bağlı İsabeyli beldesinde Gürcan Ertürk’e ait çiftlikteki Holstein ırkı inek, tek seferde dördüz doğurdu. Çiftliğin veteriner hekimi Ali İhsan Küçükebeoğlu, ineğin ve 4 buzağının sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyledi.

        Çiftliğin sahibi Gürcan Ertürk, 3 yaşındaki Holstein ırkı ineğin doğum yapacağını çobanların haber verdiğini ifade etti. Küçükbaş hayvanlarda daha çok görülen çoklu doğumun büyükbaş hayvanda olmasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Ertürk, şöyle devam etti. "Çiftlikteki çobanların telefon açması üzerine çiftliğe gittim. İnekten birinci buzağı gelmek üzereydi onu kendi imkanlarımızla aldık.
 
Daha sonra inek aniden yere yattı. Bir gariplik olduğunu hissedip veterineri çağırdım. Veteriner ineğe baktı ve bir buzağı daha olduğunu söyledi. Veterinerle beraber ikinci buzağıyı da inekten aldık. İkinci buzağı biraz baygın bir vaziyetteydi. Ben buzağıya akciğer masajı yaparken veterinerimiz daha sonra üçüncü buzağıyı da getirdi.
 
Üçüncü buzağıya da akciğer masajı yaparken birden dördüncü buzağıda geldi. Biz de şaşkınlık içinde masaj yapmaya devam ettik. Şimdi sağlık durumları oldukça iyi. İlk günlerinde birer litre, bugün de yaklaşık 2 litre süt emdiler. Bunların doğumuna daha 1 ay vardı. Bir ay içerisinde daha iyi olacaklarını inanıyoruz. Sabah akşam veteriner gözden geçiriyor. Buzağıların ikisi erkek ikisi dişi."
        Çok nadir bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Ertürk, iki erkek buzağıya Ercan ve Mustafa, iki kız buzağıya da Nesli ve Rümeysa ismini verdiğini söyledi.

CİHAN

Ekleme Tarihi
28.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İnek tek seferde dördüz doğurdu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız