Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süt tozu desteklemesi, sütün 50 kuruşun altına düşmesini önledi 

Süt tozu desteklemesi, sütün 50 kuruşun altına düşmesini önledi
 
Süt tozu ihracatı, süt fiyatlarını artırdı. İki yıl öncesine kadar ithal süt tozu alan Türkiye, bir yıl içinde yıllık 1 milyon ton süt tozu ihraç eder konuma geldi.
 
    Manavgat Süt ve Süt Ürünleri Üretici Birliği (MASÜB) Başkanı Bilal Ay, Cihan'a yaptığı açıklamada, yurt genelinde yıllık 14 milyon ton süt üretimi olduğunu söyledi.
 
    Süt fazlalığının genelde şubat, mart, nisan ve mayıs aylarında meydana geldiğini belirten Ay, geçen yıl 2 milyon ton süt fazlalığının bir milyon tonunun süt tozu olduğunu kaydetti. Sütteki mevsimsel süt fazlalığının, süt tozuna dönüştürülmesinin üreticiye toplamda 16 kuruş fiyat yükselmesi yaptığını belirten Ay, süt fiyatlarının 6 ay içinde kademeli olarak 50'den 60'a, 60'dan 66 kuruşa yükseldiğini söyledi. Ay,
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, süt fazlalığı olduğu dönemde 1 Haziran tarihine kadar süt tozu desteklemesi için ton başı 2 bin 400 lira destekleme yaptığını kaydetti. Ay, "Mevsimsel süt fazlalığının süt tozuna dönüştürülmesi süt fiyatlarını yükseltti. Ülkemiz süt tozu ithal eden ülke konumundan, ihraç eder konumuna geldi. 2 milyon ton süt fazlalığı, süt tozuna dönüştürülerek süt fiyatları litre başı 50 kuruşun aşağısına çekilmesinin önüne geçildi. Türkiye, 10'a yakın ülkeye süt tozu ihracatı yapıyor." diye konuştu.
 
ANAÇ SIĞIR VE BUZAĞI DESTEKLEMESİNDE SON BAŞVURU TARİHİ 31 ARALIK
 
Bilal Ay, anaç sığır ve buzağı destekleme kayıtlarına başladığını söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın, buzağı başı 60 lira destekleme yaptığını belirten Ay, 1 Kasım'da başlayan destekleme müracaatlarının 31 Aralık tarihine kadar süreceğini ifade etti. Ay, bakanlığın 5 anaç sığır desteğinin 225 lira olduğunu kaydetti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
30.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Süt tozu desteklemesi, sütün 50 kuruşun altına düşmesini önledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız