Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Malatya 

Malatya'da 25 ton kapasiteli balık işletmesi kuruluyor

MALATYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörlüğünün imzaladığı ilk hibe sözleşmesi kapsamında, Malatya'da 25 bin ton kapasiteli balık işletmesi kurulacağı bildirildi.

     TKDK İl Koordinatörlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Malatya'da kültür balıkçılığının geliştirilmesi alt tedbiri kapsamında yılda 25 ton kapasiteli bir yetiştiricilik işletmesinin kurulumu projesi, yapılan değerlendirmelerin ve kontrollerin ardından onaylandı.

     Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü beldesinde gerçekleştirilecek proje kapsamında yavru ve yetiştiricilik havuzlarının inşası, kuluçkahane inşaatı gibi yapım işleri ile makine ekipman alımını içeren, toplam uygun yatırımı tutarı yaklaşık 405 bin lira olan projenin yarısının IPARD programı hibe fonları tarafından karşılanması bekleniyor.

     Hibe sözleşmesinin imzalanmasının ardından yatırımına başlayan Ali Dayı Limited Şirketinin, proje uygulaması süresi olan 1 ay sonunda kuruma sunacağı ödeme talep paketinin onaylanması halinde yaklaşık 202 bin lira tutarındaki hibe, kurum tarafından proje sahibinin banka hesabına yatırılacak.

     TKDK Malatya İl Koordinatörü Mehmet Dere, IPARD fonlarının serbest bırakılması ve fonların yönetimi için AB Komisyonundan yetki devri almak amacıyla uzun soluklu, zorlu akreditasyon sürecini başarıyla tamamladıklarını belirtti.

     Akreditasyonun alınmasıyla temmuz 2011 yılında yayınlanan çağrı ilanları kapsamında proje kabulüne başladıklarını kaydeden Dere, ilk dönem için Malatya'dan bir projenin onaylanmış olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    
     -106 milyon Avroluk bütçe yatırımcıları bekliyor-
    
     IPARD programı çerçevesinde üçüncü başvuru çağrı döneminin devam ettiğine işaret eden Dere, üçüncü başvuru çağrı ilanı çerçevesinde yaklaşık 106 milyon Avroluk bir bütçelerinin bulunduğunu bildirdi.

     Bu bütçenin ne kadarının Malatya'ya yatırım olarak döneceğine yatırımcıların karar vereceğini belirten Dere, kaliteli, düşünülerek ve özen gösterilmiş uygun projelerin hazırlanması için tüm Malatyalı yatırımcılara proje hazırlama çağrısında bulundu.

     Dere, Türkiye ve AB tarafından eş finansman biçiminde oluşturulan IPARD programı çerçevesinde Malatya ilinde süt üreten tarımsal işletmelere yatırım, et üreten tarımsal işletmelere yatırım (kanatlı et), süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması (kanatlı et), meyve ve sebzenin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, kültür balıkçılığının geliştirilmesi projelerinin destekleneceğini açıkladı.

     Üçüncü başvuru çağrı dönemi için başvuruların 19 Aralık 2011-10 Ocak 2012 tarihleri arasında Malatya İl Koordinatörlüğünde kabul edileceğini belirten Dere, IPARD programı ve Malatya ilinde desteklenecek alanlar hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen yatırımcıların www.tkdk.gov.tr internet sitesi, 444 85 35 proje yardım masası hattı ve il koordinatörlüğünün hizmet binasında oluşturulmuş yardım masasına başvurabileceklerini bildirdi.


Ekleme Tarihi
30.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya'da 25 ton kapasiteli balık işletmesi kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız