Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Şekerde özelleştirme -TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Tuncer: -''Şekerde özelleştirme, işsizlik, kaçakçılık ve ithalatta patlama demektir. İhaleler iptal edilmelidir''

ANKARA (A.A) - Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Turhan Tuncer, şekerde yapılan özelleştirmenin, işsizlik, kaçakçılık ve ithalatta patlama anlamına geldiği iddiasında bulunarak, ihalelerin iptal edilmesini istedi.
 
     Tuncer yaptığı yazılı açıklamada, şeker fabrikalarına yönelik olarak daha önce yapılan özelleştirme ihaleleri hakkında Danıştay tarafından 2007, 2009, 2010 ve 2011 yıllarında verilen yürütmeyi durdurma ve iptal kararlarına rağmen, özelleştirme konusunda ısrar edilmesinin hukuka ve kamu yararına aykırı olduğunu savundu.
     Yan sektörler de göz önüne alındığında yaklaşık 6 milyon kişinin şeker sektöründeki özelleştirmeden olumsuz etkileneceğini savunan Tuncer, işsizliğin daha da büyümesine neden olacak bu durumun büyük şehirlerin varoşlarına olan göçü arttıracağı, terör olaylarını tırmandıracağı ve ülkenin güvenlik sorunlarının önüne geçilmez bir hal alacağını öne sürdü.
 
     Tuncer, şöyle devam etti:

     ''Türkiye, şeker ve şekerin yan ürünleri olan melas, küspe, yem, alkol gibi ürünlerde de dışa bağımlı hale gelecek. Türkiye, son yıllarda sürekli yükselen dünya şeker fiyatlarından şeker ithal etmek zorunda bırakılacak. Pancar üreticisine verilmeyen kamu kaynakları, AB pancar üreticilerine, ABD ve Arjantin mısır üreticilerine, çok uluslu şirketlere aktarılacaktır. Böylece şeker sektörü tamamıyla dışa bağımlı kılınacak ve Türkiye pazar haline gelecek.

     Bu nedenle, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi için yapılan ihaleler derhal iptal edilmeli, Türkşeker özelleştirme kapsamından çıkartılmalı ve teknolojik yenileme yatırımları ile Cumhuriyetin kazanımı olan şeker sektörü güçlendirilerek yaşatılmalıdır. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası hukuki zeminler de dahil her platformda konunun takipçisi olacaktır.''


Ekleme Tarihi
01.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tuncer: İhaleler iptal edilmelidir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız