Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tariş Pamuk Birliği Çatırdıyor 

TARİŞ PAMUK BİRLİĞİ ÇATIRDIYOR - AYDIN PAMUK KOOPERATİFİ TARİŞ PAMUK BİRLİĞİ İLE İLİŞKİLERİ DURDURMA KARARI ALDI
 
 
 
 
AYDIN (İHA) - Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran, yaptıkları olağan genel kurulda Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifleri Birliği ile olan ilişkilerini durdurma kararı aldıklarını açıkladı.
 
S.S.46 No’lu Aydın Pamuk Tarım Satış Kooperatifi’nin 2010-2011 İş Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı dün yapıldı. Bugün yapılan toplantıyla ilgili açıklama yapan kooperatif Başkanı Nizamettin Başaran, toplantıda kooperatifin Tariş Pamuk Birliği üyeliğinden çıkması yönünde önerge verildiğini kendisinin de birlik ile kooperatif arasındaki ortaklık ilişkisinin durdurulması teklifinde bulunduğunu söyledi.
 
2010 yılı itibari ile kendilerinin de dahil olduğu 44 ortaklı birliğe ortakların toplam 169 Milyon 231 Bin TL borcu olduğunu ifade eden Başaran, “Birliğe bağlı diğer ortaklara karşı herhangi bir uygulama yapmadığı halde kooperatifimizden olan alacaklarının ödenmesi için kooperatifimizden herhangi bir talepte bulunmadan, herhangi bir ödeme imkanı tanımadan Kooperatifimize karşı İzmir 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açılmıştır.
 
Tariş Pamuk Birliği’nin kuruluşunda ve malvarlığında kooperatifimizin emek ve hakları bulunduğu dikkate alınarak, birlikten çıkma kararı alınmayıp birlik ile ilişkilerimizde gelişme kaydedilinceye kadar Birliğin kooperatifimize karşı yapılan fiili zarar verici uygulamalarını önlemek açısından kooperatifimizin bir sonraki genel kuruluna kadar S.S. Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği ile kooperatifimiz arasındaki ortaklık ilişkisinin durdurulmasını, hukuki olarak askıya alınmasını istedik. Açılan dava sonucu bütün taşınmazlarına ihtiyati haciz kararı koyduruldu” dedi.
 
BİRLİK İLE İLİŞKİLER DURDURULDU
 
Genel kurulda konunun tartışılmasının ardından oylamada Başaran’ın kooperatif ile birlik ilişkilerinin durulması yönünde ortaya koyduğu teklif oy birliği ile kabul edilirken, Aydın Pamuk Kooperatifi bir sonraki genel kurala kadar Tariş Pamuk birliği ile olan ilişkilerini askıya aldığı öğrenildi.

Ekleme Tarihi
01.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tariş Pamuk Birliği Çatırdıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız